Recept: Sambalkip met kokosmelk en sperziebonen

 

Sambalkip met kokosmelk en sperziebonenJaa! Ik heb vandaag weer een ontzettend lekker recept voor jullie. Deze sambalkip met kokosmelk en sperziebonen behoort tot één van de favorieten in huize Savory Sweets. We eten in de zomermaanden sowieso al vaak gerechten met rijst. Soms met een sausje, vlees of vis en soms als salade. Lekker makkelijk en vooral niet zo zwaar op de maag. Deze sambalkip met kokosmelk en sperziebonen is daar geen uitzondering op. Pittig door de sambal, maar fris en mild door de kokosmelk en tamarinde. Lekker met witte rijst, gefrituurde uitjes, en voor de échte liefhebbers van pit, een beetje extra sambal. 




Ingrediënten sambalkip met kokosmelk en sperziebonen voor 4 personen

400 gram witte rijst
400 gram kipfilet
1 liter groente- of kippenbouillon
200 gram sperziebonen
1 theelepel tamarinde
1 teen knoflook
1 middelgrote ui
1 theelepel katoembar (gemalen koriander)
1/2 theelepel kurkuma
2 eetlepels sambal badjak
3 eetlepels zonnebloemolie + extra om in te bakken
250 ml kokosmelk
Een handje gefrituurde uitjes

Kook de rijst in 8-10 minuten in ruim water gaar. Giet de rijst af en laat het nog even staan met de deksel op de pan.

Breng de bouillon aan de kook. Leg de kipfilet in de bouillon en kook het in 10 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en laat het afkoelen.

Snijd de ui en knoflook in grove stukken. Doe de ui, de knoflook, de tamarinde, de katoembar, de kurkuma, 2 eetlepels sambal badjak en de zonnebloemolie bij elkaar in de keukenmachine. Meng tot een pasta.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Doe het kruidenmengsel bij de olie en bak tot het begint te geuren. Doe de kip en de sperziebonen in de pan en bak een paar minuten mee. Giet de kokosmelk over het mengsel en zet het vuur laag. Laat de kokosmelk pruttelen tot de sperziebonen gaar zijn.

Serveer de sambalkip met kokosmelk en sperziebonen met gefrituude uitjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *