Recept: Pittige garnalen met mangosalsa

 

Pittige garnalen met mangosalsaIk houd van tegenstrijdige smaken. Ik vind het leuk om zoute smaken te combineren met zoet, kruidige gerechten op te pimpen met frisse tonen en pittig te blussen met zoete fruitsmaken. Zo maakte ik eerder al een salade met perzik, feta en prosciutto, een kruidige tajine met lamsvlees en kaneel en komt er morgen een recept met kruidige lamsspiesen met yoghurtsaus online. Deze pittige garnalen met mangosalsa past ook in dat rijtje. Door de fruitige smaak van de mango en de frisse smaak van de avocado worden de pittige garnalen geblust. 2 lekkere smaken die samen een smaakexplosie veroorzaken. Mijn liefde voor tegenstrijdige smaakcombinaties is begonnen toen ik op 17-jarige leeftijd in het animatieteam op een camping werkte. Bijna iedereen die op die camping werkte was jong, studeerde en het was elke avond feest. Een beetje het Dirty dancing idee. Maar dan zonder Patrick Swayze. Een aantal collega’s waren werkzaam in het restaurant van de camping en zij studeerden aan de hotelschool. Omdat we met zijn allen in een groot huis woonden die zomer, kookten we ook vaak samen. Één van de favoriete gerechten van die zomer was een salade met aardbeien, uitgebakken prosciutto, balsamico en walnoten. Een fantastische combinatie die ik nu nog steeds vaak eet. Ik heb dat jaar een geweldige zomer gehad. Het geld dat ik verdiende was al op voordat ik weer thuis was, maar ik was een brok levenservaring rijker. Als ik nu weer 17 zou zijn, zou ik het zo weer doen!

Ingrediënten pittige garnalen met mangosalsa voor 4 personen

20 gamba’s
4 eetlepels sojasaus
1 teentje knoflook
1 theelepel suiker
1 theelepel sriracha (de rode fles met de haan en groene dop)
1 theelepel mosterd
1 mango
1 rode ui
1 avocado
1 limoen
Een paar takjes koriander

Pers de teen knoflook. Doe de sojasaus, sriracha, mosterd, knoflook en suiker bij elkaar in een kom. Als je niet van pittig houd kun je de sriracha ook weglaten. Meng alles door elkaar tot een marinade. Doe garnalen bij de marinade en laat 10 minuten staan.

Schil de mango en snijd de stukken vruchtvlees langs de pit van de mango af. Snijd de mango in blokjes. Snijd de avocado doormidden en verwijder met een lepel de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het in blokjes. Versnipper de rode ui en hak de koriander fijn. Doe de mango, avocado, rode ui en koriander bij elkaar in een kom. Giet het sap van een halve limoen over de mangosalsa heen en maak af met peper en zout. Schep de mangosalsa door elkaar en zet het even in de koelkast.

Verhit een grillpan of grillplaat. Grill de garnalen aan beide kanten 2 minuten. Schep 2 eetlepels mangosalsa in een diep bord. Leg de pittige garnalen op de mangosalsa. Maak af met een beetje verse koriander en serveer met een paar schijfje limoen.

De pittige garnalen met mangosalsa is een lekker voorgerechtje of lichte avondmaaltijd. Creër het ultieme zomergevoel door de garnalen te grillen op de barbecue.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *