Minisaté in een glaasje

Recept: minisaté in een glaasje

 

Minisaté in een glaasjeThank god it’s friday! Ein-de-lijk weekend. Daar was ik echt even aan toe. Morgen ga ik eerst heel lang uitslapen (hoop ik) en daarna ga ik naar de schoonheidsspecialist voor een gezichtsbehandeling en een massage. Lekker een dagje me-time. Om het weekend goed te beginnen eten we vanavond hapjes. Dat doen we vaker op vrijdagavond. We zetten dan de hele tafel vol met lekkere dingen, schenken een goed glas wijn in en blijven lekker lang aan tafel zitten. Deze minisaté in een glaasje stond laatst ook op tafel. Zien ze er niet leuk uit? En lekker dat het was! Ik maakte de pindasaus zelf, maar je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare versie gebruiken. Lekker makkelijk en veel sneller klaar. Al vind ik zelfgemaakte pindasaus persoonlijk lekkerder. Staat deze minisaté in een glaasje binnenkort bij jou op tafel te shinen? Laat het me dan even weten. Vind ik leuk :). Fijn weekend allemaal!
Ingrediënten minisaté in een glaasje

Voor de kipsaté

400 gram kippendijen
2 centimeter verse gember
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
2 eetlepels suiker
1 eetlepel sojasaus
1,5 theelepel sambal badjak
1 theelepel sesamolie
1 theelepel katoembar
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen citroengras
Een flinke scheut ketjap manis
Peper en zout

Voor de pindasaus

5 eetlepels pindakaas (ik gebruikte gewoon calvé)
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
3 theelepels suiker
1,5  theelepel gemberpoeder (djahé)
1.5  theelepel gemalen citroengras
2 theelepels sambal badjak (oelek mag ook)
Een flinke scheut ketjap manis
Een scheutje water of melk
Een beetje olie om in te bakken
Peper en zout

Minisaté in een glaasje

Begin met het marineren van de kip. Snijd de sjalotjes in ringen en pers de teentjes knoflook. Schil en rasp de gember. Doe de sjalot, de knoflook en de gember in een grote schaal of kom. Voeg de ketjap, de sojasaus, de sesamolie, de sambal, de suiker, de ketoembar, de gemalen komijn, de gemalen citroengras toe en roer alles door elkaar. Proef of de marinade op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.

Snijd de kippendijen in kleine stukjes. Leg de kippendijen in de marinade en schep alles door elkaar. Zet de kip met marinade minstens een uur afgedekt in de koelkast. Hoe lang hoe beter.

Maak in de tussentijd de pindasaus klaar.

Versnipper de sjalotjes en pers de teen knoflook. Verhit een beetje olie in een middelgrote pan. Fruit de knoflook en sjalot tot het glazig ziet. Doe de suiker bij de knoflook en sjalot en laat smelten. Doe de pindakaas, de gemalen citroengras, het gemberpoeder, sambal en ketjap bij de rest in de pan en roer alles even door. Houd je van pittig? Voeg dan meer sambal toe. Proef of de pindasaus op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe. Giet een scheutje melk of water toe om de pindasaus te verdunnen. Maak af met een beetje peper en zout.

Haal de stukjes kippendij uit de marinade en prik ze aan een cocktailprikker. Grill de saté tot het gaar is.

Snijd de lente-ui in ringetjes. Schep de pindasaus in de glaasjes. Zet de stokje saté in de pindasaus. Garneer met ringetjes lente-ui en gefrituurde uitjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *