Recept: Marokkaanse biefstukspiezen

 

Marokkaanse biefstukspiezenIk ben de Noord-Afrikaanse keuken aan het verkennen. Tot een jaar geleden had ik nog nooit iets in die richting zelf gemaakt. Ik vond het altijd erg lekker als andere couscous of een tajine klaarmaakte. Onder andere door deze blog ben ik mijn grenzen gaan verkennen. Zo maakte ik eerder al Marokkaanse kalkoenspiezen, frisse zomercouscous, couscoussalade met aardbeien en gerookte kip,  lamsgehaktballetjes en muhammara. Deze keer wilde ik iets met rundvlees maken. Door de katoembar en komijn krijgen de Marokkaanse biefstukspiezen een kruidige en warme smaak. Een lekkere spies die goed combineert met couscous, diverse salades en smeersels op basis van yoghurt. 

Ingrediënten voor 5 Marokkaanse biefstukspiezen

350 gram kogelbiefstuk
1 sjalot
2 teentjes knoflook
Een theelepel katoembar
Een theelepel komijn
Een bosje platte peterselie
Peper en zout
Een scheutje olijfolie

Snijd de kogelbiefstuk in vierkante blokjes. Doe de biefstukblokjes in een kom of schaal. Versnipper de sjalot en pers de teentjes knoflook. Doe de knoflook en de sjalot bij de biefstukblokjes. Hak een paar takjes platte peterselie fijn. Doe de peterselie ook bij de biefstuk. Doe de katoembar en de komijn bij de biefstuk. Giet een flinke scheut olijfolie over het vlees en meng de ingrediënten met elkaar zodat een marinade ontstaat. Dek de biefstuk af  en laat het een uur marineren in de koelkast.

Haal de biefstuk uit de koelkast. Rijg de biefstukblokjes aan houten of metalen spiezen. Laat de Marokkaanse biefstukspiezen op kamertemperatuur komen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Leg de biefstukspiezen in de hete koekenpan en bak beide kanten 3 minuten op hoog vuur. Leg de Marokkaanse biefstukspiezen op een bord en bestrooi met een beetje platte peterselie.

Lekker om blokjes courgette samen met het vlees te marineren en aan de spiezen te rijgen. Ook lekker om te grillen op de barbecue. Lekker in combinatie met couscous met granaatappelpitjes en geitenkaas en een salade.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *