|
Vandaag is het tijd voor een gruwelijk lekker en ’s zomers recept. Als hier het zonnetjes niet van gaat schijnen, weet ik het ook niet meer. Deze lamskofta in een wrap met limoen-honingmayonaise begon als een experiment en pakte uit als een enorme blijmaker. Kruidige gehaktrolletjes met een heerlijk frisse saus en knapperige groente. Een fijn gerecht als je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar toch lekker wilt eten. De lamskofta is extra lekker als je het vlees op de barbecue grilt. Makkelijk om te maken en klaar in een handomdraai. Het enige wat je dan nog moet doen is de wrap oprollen en beginnen met eten. Ik zie alleen maar voordelen!
Lamskofta in een wrap voor 2 personen
Voor de lamskofta
500 gram lamsgehakt
3 sjalotjes
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel katoembar
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel zwarte peper
Een snuf zeezout
Een scheutje olijfolie
Voor de honingmayonaise
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel honing
1 limoen
Peper en zout
En verder
4 wraps (ik gebruikte Libanees platbrood)
100 gram jonge bladsla
150 gram groene aspergetips
2 rode uien
Versnipper de sjalotjes. Doe het gehakt, de sjalotjes en de rest van de ingrediënten voor de kofta in een kom. Kneed tot alle kruiden en de sjalot door het gehakt zitten. Vorm het gehakt in ronde langwerpige rolletjes. Bak de gehaktrolletjes tot ze gaar zijn.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Doe de aspergetips in de pan bak tot ze gaar zijn.
Meng de mayonaise met de honing, het sap van de limoen en een beetje peper en zout.
Snijd de rode ui in halve ringen. Beleg de wraps met een handje sla. Leg de aspergetips, de rode ui en de kofta op de sla. Maak af met honingmayonaise.
Je kunt de lamskofta in een wrap zowel warm als koud serveren.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).