Korean fried chicken

Recept: Korean fried chicken

 

Korean fried chicken

Yes! Eindelijk heb ik een goed recept gevonden voor Korean fried chicken. Ik vind de krokante kipstukjes in een zoet-pittige saus zo ontzettend lekker. Ik bestelde het altijd bij chicks love donuts in de Foodhallen in Amsterdam. Jammer genoeg is hun stand nu dicht en moest ik mijn heil ergens anders zoeken. Gelukkig heb ik nu het perfect recept gevonden en kan ik gewoon lekker thuis aan de slag. Het geheim? Maïzena en dubbel frituren. Doordat de maïzena goed tegen de kip plakt ontstaat er tijdens het frituren een ontzettend krokant jasje. Zeker als je de kip voor de tweede keer frituurt. Voor de zoet-pittige saus heb je Koreaanse chilipasta nodig. Dit kun je kopen bij de toko en soms ook gewoon in de betere gesorteerde supermarkt. In het Koreaans noemen ze het gochujang en het is een mengsel van rode pepers, kleefrijst en gefermenteerde sojabonen. Door de rijst is de chilipasta een stuk milder dan bijvoorbeeld sriracha en is de nasmaak lekker zoet. En dat smaakt dan weer uitstekend bij een ijskoud glas witte wijn of biertje. Kijk, now we’re talking!
Korean fried chicken

Ingrediënten voor 12 stukken Korean fried chicken

Voor de kip

12 kippenvleugeltjes
1 ei
60 gram maïzena
50 gram bloem
1 theelepel baking soda
1 liter zonnebloemolie om in te bakken
Peper uit de molen

Voor de saus

80 ml ketchup
80 ml rijstazijn
2 eetlepels Koreaanse peperpasta
2 theelepels zonnebloemolie
2 theelepels appelazijn
3 tenen knoflook

En verder

2 lente-uitjes
1 limoen
1 chilipeper
Een handje gefrituurde uitjes
Een handje sesamzaadjes
Een paar takjes koriander

KOREAN FRIED CHICKEN

Doe de het ei, de maïzena, de bloem, de baking soda en een beetje peper uit de molen bij elkaar in een kom. Meng tot een papje. Is het mengsel te droog? Voeg dan een klein beetje water toe. Leg de kip in het papje en zorg dat alles goed bedekt is.

Verhit de olie tot 180 graden. Haal de kippenvleugels nog een keer goed door het beslag en leg ze in de hete olie. Bak in 10-12 minuten. Keer de kip af en toe om. Haal de kip uit de pan en laat het even uitlekken. Doe de kip terug in de olie en bak nog 10 minuten tot het goudbruin zien.

Pers de teentjes knoflook. Doe de zonnebloemolie in een hapjespan. Bak de knoflook tot het begint te geuren. Zet het vuur laag en doe de rest van de ingrediënten voor de saus in de pan. Laat de saus pruttelen tot het iets dikker wordt.

Leg de gefrituurde kippenvleugels in de saus en roer een paar keer door. Zorg dat de hele kippenvleugels zijn bedekt.

Hak de koriander fijn en snijd de chilipeper en lente-ui in ringetjes. Garneer de korean fried chicken met koriander, chilipeper, sesamzaadjes, limoen, lente-ui en eventueel wat gefrituurde uitjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *