Recept: Kipkerrie met ananas en rijst

 

Kipkerrie met rijstToen ik op de middelbare school zat had iedereen het druk bij ons thuis. Mijn ouders waren vaak pas laat klaar met werken en mijn zusje en ik sportte bijna elke avond. Er was doordeweeks dus niet veel tijd om uitgebreid te koken. Vaak bleef het bij makkelijk en snel klaar of stond het eten al klaar op het aanrecht. Iets wat we toen vaak aten was een kipgerecht met een sausje uit een pot. Kip bakken, rijst koken, saus uit de pot eroverheen kieperen en klaar. Lekker makkelijk en het vulde goed. En daar hielden we van. Zeker als er een zware sporttraining op het programma stond. De kipkerrie werd ook op die manier gemaakt. Toen ik daar laatst aan terug dacht moest dat ook op een andere manier kunnen. Ik kon me niet voorstellen dat het lang duurt om zelf een veel lekkerdere en gezonde kipkerrie met ananas en rijst te maken. Ik ben aan de slag gegaan en maakte een versie met verse groente en kokosmelk. Wat bleek; deze kipkerrie met ananas en rijst is bijna net zo snel klaar. Ik deed er maximaal 20 minuten over. Missie geslaagd dacht ik zo!

Ingrediënten kipkerrie met ananas en rijst voor 2 personen

350 gram kipfilet
200 gram ananasblokjes
150 ml kokosmelk
50 ml kippenbouillon
1 rode (punt)paprika
1 courgette
3 lente-uitjes
2 eetlepels bloem
Een scheutje olijfolie
1 theelepel garam masala
5 theelepels kerriepoeder
3 theelepel kurkuma
1 ui
Peper en zout

Snijd de kipfilet in blokjes en versnipper de ui. Snijd de paprika en de courgette in stukjes. Smelt de boter in een hapjespan. Doe de ui bij de boter en fruit tot het glazig ziet. Bestrooi de kipfilet met een beetje peper en zout. Voeg de kipfilet toe aan de boter en bak de kip goudbruin. Doe de paprika en de courgette bij de kip en bak ongeveer 5 minuten door. Strooi de bloem over de kip en de andere ingrediënten en bak dit, al roerend, in 3 minuten gaar. Giet de kippenbouillon over de kipfilet en roer alles goed door elkaar. Giet de kokosmelk beetje bij beetje bij de kip. Blijf continu roeren. Als het goed is ontstaat er na ongeveer 5 minuten een romige gebonden saus.

Voeg de kerrie, kurkuma en garam masala beetje bij beetje toe aan de kokossaus. Proef steeds  of de saus de juiste smaak heeft. Maak de saus af met een beetje peper en zout. Voeg de blokjes ananas toe en roer nog eenmaal goed door. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Strooi de lente-ui over de kipkerrie.

Serveer de kipkerrie met witte rijst. Ook lekker om te variëren met wortel, peultjes of sperziebonen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *