Recept: Kip uit de oven met citroen en tijm

 

kip uit de oven met citroen en tijmIk vind ovenschalen met vlees, groenten of aardappels er altijd zo lekker uitzien. Toen het afgelopen week slecht weer was besloot ik me er een keer aan te wagen. Omdat ik gek ben op kip was het al snel duidelijk dat dit het hoofdingrediënt zou worden. Na een rondje koelkast kwamen al snel de andere ingrediënten in beeld. De kip uit de oven met citroen en tijm is een ideaal gerecht op donkere en stormachtige dagen. Zodra je de kip in de oven schuift begint het lekker te ruiken in huis. Lekker muziekje, kaarsjes aan en lekker kletsen aan de keukentafel. Soms zijn die donkere dagen toch een beetje gezellig. Laat de herfst maar komen, ik ben er klaar voor!

Ingrediënten kip uit de oven met citroen en tijm

2 kippenbouten
4 kippenvleugels
2 citroenen
Een bol knoflook
Een bosje tijm
100 ml goede olijfolie
2 eetlepels honing

Begin met het maken van de marinade. Snijd de onderkant van de bol knoflook af. Pel de teentjes knoflook. Pers 3 teentjes knoflook fijn en leg de rest apart. Meng de olijfolie, honing, het sap en de rasp van de schil van 1 citroen en de knoflook met elkaar. Doe de kip in een grote kom en giet hier de marinade overheen. Smeer de kip goed in met de marinade. Dek de kip af met vershoudfolie en laat de kip ongeveer een uur in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de kip uit de koelkast. Verhit de boter in een koekenpan en braad de kip aan alle kanten aan. Leg de kip in een ovenschaal. Giet de overgebleven marinade over de kip. Snijd de overgebleven citroen in plakjes. Leg de plakjes citroen op de kip. Leg de overgebleven teentjes knoflook en de onderkant van de knoflookbol tussen de stukken kip in.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak de kip in ongeveer 40 minuten gaar. Controleer na een half uur af en toe of de huid van de kip niet zwart wordt. Let op! De oventijd kan per oven verschillen.

De kip uit de oven met citroen en tijm is lekker met gebakken aardappels en een lekkere salade. Wij aten de kip uit de oven met citroen en tijm in combinatie met krokante aardappelwedges en een salade met geitenkaas en honing.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *