Recept: Kip met cashewnoten

 

kip met cashewnotenAls je vaker op mijn blog komt zult je vast wel in de gaten hebben dat ik gek ben op kip. Bijna elke week komt er wel een recept online waar kip een onderdeel van is. Als ik een recept in mijn hoofd heb is daar 9 van de 10 keer kip bij aanwezig. Soms vind ik het weleens lastig om niet te vaak recepten te maken waar kip in verwerkt is. Een beetje afwisseling is wel zo leuk. Maximaal 2 keer per week heb ik mezelf opgelegd. Mijn persoonlijke favorieten zijn de quesadilla’s met kip, spinazie en geitenkaas, de wraps met krokante kip en honing-mosterd saus en de yakitori. Deze kip met cashewnotenhoort ook in dat rijtje thuis. Kip met cashewnoten is een populair gerecht uit de Thaise keuken. Iedereen die een keer  in Thailand is geweest heeft het daar zeker een keer gegeten. Hoewel, de meeste gerechten in Thailand erg pittig zijn, heeft deze kip cashew een zoetzure smaak. Behalve dat het gerecht erg lekker is, is het ook nog eens goed voor je. Boordevol groente en weinig “slechte” ingrediënten. Dat is ook weleens fijn met de naderende bikinimaanden!

ingrediënten kip met cashewnoten voor 2 personen

400 gram kippendijen of kipfilet
1 chilipeper
1 puntpaprika
1 middelgrote stronk broccoli
1 grote ui
6 lente-uitjes
2 of 3 teentjes knoflook
1 eetlepel vissaus (verkrijgbaar in de toko)
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel basterdsuiker
1 eetlepel sherry, mirin of ketjap
Olie om in te bakken

Snijd de kip in kleine stukjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de lente-ui in schuine ringetjes en pers de knoflook fijn. Snijd de ui en de paprika in platte stukjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Haal de zaadjes uit de chilipeper en versnipper hem. Doe de vissaus, oestersaus, sojasaus, basterdsuiker en sherry bij elkaar in een kommetjes. Meng de ingrediënten tot een sausje.

Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan. Doe de ui, chilipeper en knoflook bij de olie en fruit tot het glazig ziet. Doe de stukjes kip bij de ui, chilipeper en knoflook en laat het een paar minuutjes meebakken. Voeg de broccoli en paprika bij de kip en bak de groente mee. Doe de saus bij de kip en de groente. Roerbak de saus, kip en groenten 2 minuten. Doe de lente-ui en een handje cashewnoten bij de rest in de pan en laat het nog 2 minuten pruttelen.

Serveer de kip met cashewnoten in combinatie met jasmijnrijst. Als je van pittig houdt kun je de zaadjes in de chilipeper laten zitten of wat gedroogde chiliflakes toevoegen aan de kip met cashewnoten.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *