|
|

Ingrediënten Indiase lamscurry met amandel en peterselie voor 4 personen
500 gram lamsvlees (ik gebruikte lamsbout zonder bot)
500 ml groentebouillon
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 groene peper
1 kaneelstokje
2 laurierbladeren
4 kruidnagels
2 cm geraspte gember
2 theelepels komijn
1,5 theelepel katoembar
1,5 theelepel kurkuma
1/2 theelepel chilipoeder
1 eetlepel basterdsuiker
200 ml volle yoghurt
3 eetlepels bloem
Een bosje platte peterselie
4 eetlepels geschaafde amandelen
Snijd het lamsvlees in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de groene peper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Versnipper de peper.
Verhit een scheutje olie in een braadpan. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak tot het glazig ziet. Doe de groene peper in de pan en bak een minuutje mee.
Voeg de gember, de katoembar, de komijn, de kurkuma, het chilipoeder, de kruidnagels, de basterdsuiker, het kaneelstokje en de laurierbladeren toe. Roer de kruiden door het vlees. Bak tot het begint te geuren.
Doe het lamsvlees in de pan. Bak tot het vlees aan alle kanten bruin ziet. Giet de yoghurt over het vlees. Roer de yoghurt door de inhoud van de pan. Zet het vuur laag en laat een kwartiertje stoven.
Giet de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat vervolgens een uur (of langer) pruttelen op laag vuur. De curry is klaar als het vlees boterzacht is geworden.
Bak de amandelschilfers in een droge koekenpan tot ze bruin beginnen te worden. Hak de peterselie fijn.
Zet het vuur onder de lamscurry hoger. Roer de bloem door de curry zodat er een gebonden saus ontstaat.
Bestrooi de Indiase lamscurry met amandel en peterselie. Serveer met witte rijst.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


Het is een beetje onduidelijk of je eerst de kruiden bakt en dan het vlees toe voegt of war anders moet doen