Kip met dadels en walnoten

Recept: Gevulde kip met dadels en walnoten

 

Kip met dadels en walnotenVoor een lekker kippetje kun je mij wakker maken. Zeker in combinatie met geroosterde aardappels uit de oven. Flinke klodder mayonaise (en appelmoes!) erbij en je maakt me intens blij. Dit keer gaf ik de kip een Oosters tintje en vulde ik de kip met dadels en walnoten. Door de kipfilet plat te rollen kun je de kip heel makkelijk vullen en oprollen. Het resultaat? Sappige rolletjes met een zoete vulling. Om de kip af te maken wikkelde ik het in ontbijtspek en gaarde ik de rolletjes in de oven. Serveer de gevulde kip met dadels en walnoten met couscous of geroosterde aardappels (jawel, daar zijn ze weer!) uit de oven en je maaltijd is compleet. Extra lekker als het buiten stormt en regent. Glaasje rode wijn erbij en je hebt een feestmaal. Ik weet wat hier vaker op tafel komt te staan!


Kip met dadels en walnoten

Ingrediënten gevulde kip met dadels en walnoten voor 4 personen

500 gram kipfilet
200 gram ontbijtspek
100 gram dadels
100 gram walnoten
2 eetlepels honing
Eventueel gebakken aardappels of couscous voor erbij

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrooi de kipfilet aan beide kanten met peper en zout. Leg de kip op een snijplank en bedek met vershoudfolie of bakpapier. Rol met de deegroller de kipfilet zo plat mogelijk.

Doe de walnoten, de honing en de dadels bij elkaar in een hakmolentje. Laat het hakmolentje draaien tot er een grove pasta ontstaat.

Beleg de kipfilet met een laagje dadelmengsel en rol de kipfilet strak op. Omwikkel de kiprolletjes met plakjes spek. Leg de gevulde kip met dadels en walnoten in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 20 minuten gaar.

Snijd de kip in plakjes en serveer met geroosterde aardappels uit de oven of couscous.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *