Recept: Geitenkaasquiche met walnoten en bacon

 

Geitenkaasquiche met walnoten en baconIk heb vakantie! Ein-de-lijk. Eigenlijk vrijdag al, maar toen er vanmorgen geen wekker ging voelde ik het pas echt. Heerlijk om je nog even om te draaien. Vandaag ga ik vooral even bijkomen. Even helemaal niks doen. Qua werk dan. Vanmiddag staat er een lunch met een vriendin gepland en vanavond plof ik lekker met Douwe op de bank om een serie te kijken. Gister had ik een kookworkshop van Joris Bijdendijk (ik ben bezig met de blog daarover, komt ergens deze week online) en dat was echt fantastisch. Ik was al fan, maar nu helemaal. We hebben ontzettend lekkere dingen gemaakt (en opgegeten) en Joris is in het echt net zo leuk als hij eruit ziet ;). Terug naar het recept van vandaag. Deze geitenkaasquiche met walnoten en bacon stond al een tijdje op de planning. Ik had de ingrediënten al dik een week in huis. Het enige probleem was de honing. Iedere keer als ik boodschappen had gedaan kwam ik thuis zonder honing. En zonder honing kun je de quiche niet maken. Nouja.. het kan wel. Maar het is minder lekker. Dus toen ik vrijdag ein-de-lijk, toen ik al bij de kassa stond overigens, bedacht dat ik nog even honing moest pakken kon ik aan de slag. Het resultaat? Heerlijk. Zoet, zout en met een crunch van de walnoten. Houd je van geitenkaas? Dan kan ik je dit recept zeker aanraden! 

Ingrediënten geitenkaasquiche met walnoten en bacon voor 4 personen

300 gram bladerdeeg (ik gebruikte vers bladerdeeg op rol)
150 gram bacon (in plakjes)
300 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels honing
3 eieren
1/2 prei
Een handje walnoten
Olie of boter om mee in te vetten
Peper en zout

Vet een springvorm in met boter of olie. Bekleed de vorm met bladerdeeg. Beleg de bodem met de helft van de bacon. Verkruimel de geitenkaas over de bacon. Hak de walnoten in grove stukken. Strooi de walnoten over de geitenkaas. Bedruip de walnoten met honing. Sluit af met de andere helft van de bacon.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het witte gedeelte van de prei in dunne sliertjes. Meng de eieren met de prei en de crème fraîche. Giet het eiermengsel in de quiche.

Zet de geitenkaasquiche met walnoten en bacon in de oven en bak hem in 45 minuten gaar. Wordt de bovenkant van de quiche te bruin? Dek hem dan af met aluminiumfolie.

Laat de quiche 5 minuten afkoelen. Haal de quiche voorzichtig uit de vorm. Schraap eerst met een mes of dunne spatel langs de rand om hem los te maken. Zo voorkom je dat hij scheurt.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *