Recept: Fajitas met biefstuk en guacamole

 

fajitas met biefstuk en guacamoleNadat ik dit weekend pulled pork maakte ben ik helemaal into de dry rubs. Een dry rub is een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen waar je vlees of vis mee op smaak kunt brengen. In een dry rub vind je vaak iets zoets, iets zouts, iets pittigs en paprikapoeder. In de rub voor deze fajitas heb ik gerookt paprikapoeder gebruikt. Door de rooksmaak lijkt het alsof het vlees is klaargemaakt op de barbecue. Het ultieme texmex gevoel. Een goede rub maak je door veel te proeven en de experimenteren. Wees niet bang voor een beetje pittigheid, dit vervliegt tijdens het bakken vanzelf. En mocht het vlees toch iets te scherp zijn.. Dan blus je dat lekker af met zure room en guacamole. Goed excuus om extra veel op te scheppen ;). Deze fajitas met biefstuk en guacamole zijn makkelijk om te maken, snel klaar en ongelooflijk lekker. Ideaal voor op doordeweekse dagen. Leuk om alle ingrediënten in bakjes op tafel te zetten zodat iedereen zijn eigen fajita kan vullen. Handig als je veel eters hebt en kinderen vinden het vaak een feestje!

Ingrediënten fajitas met biefstuk en guacamole voor 4 personen

8-12 tortillawraps
450 gram biefstuk (ik gebruikte bavette)
3 paprika’s (een rode, een groene en een gele)
2 middelgrote uien
125 ml zure room
1 x recept guacamole
Een bosje koriander
Eventueel een kommetje tomatensalsa
Tortillachips

Voor de marinade

2 theelepels gemalen komijn
3 theelepels gerookt paprikapoeder
1 theelepel chili
1 theelepel chiliflakes
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel basterdsuiker
2 theelepel worcestershiresaus
2 teentjes knoflook
Het sap van 1 limoen
Een flinke scheut olijfolie

Pers de teentjes knoflook. Doe de kruiden voor de marinade, de worcestershiresaus, de knoflook, het limoensap en een flinke scheut olijfolie bij elkaar in een kom. Meng alles goed door elkaar. Smeer het vlees in met de marinade en leg het afgedekt een uurtje weg in de koelkast. Houd 2 eetlepels marinade apart.

Snijd de uien in halve ringen en de paprika in reepjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Fruit de uienringen tot ze glazig zien. Doe 2 eetlepels marinade bij de ui en roer alles goed door elkaar. Doe de paprika bij de ui en bak tot de paprika gaar is.

Verhit een grillpan of -plaat. Leg het vlees op de grill en schroei het aan beide kanten dicht. Bak het vlees 2 minuten aan beide kanten. Het is de bedoeling dat het vlees nog vrij rood is. Snijd het vlees in dunne plakjes.

fajitas met biefstuk en guacamoleHak de koriander fijn. Bedek een wrap met het paprikamengsel, een paar plakjes vlees, een eetlepel guacamole, zure room en koriander. Serveer de fajitas met biefstuk en guacamole meteen. Ook lekker om de biefstuk te grillen op de barbecue.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *