Eendenrillettes met rode uienchutney

Recept: Eendenrillettes met rode uienchutney

 

Eendenrillettes met rode uienchutneyJoehoee! Ik ben jarig vandaag. En omdat ik jarig ben post ik vandaag mijn lievelingshapje. Als het winter wordt, en dan vooral rond de kerstdagen, moet ik een keer eendenrillettes gemaakt hebben. Ik ben sowieso gek op eend. Er ligt hier regelmatig een eendenborst in de pan en voor een pannenkoekje met pekingeend en hoisinsaus kun je me wakker maken. De eerste keer dat ik eendenrillettes proefde was in Wenen. We hadden de hele dag door de stad geslenterd. Het sneeuwde en het was 10 graden onder nul. Moe en hongerig liepen we een restaurant binnen. We bestelden een hapjesplank en een fles rode wijn. Op de hapjesplank stond ook een pot eendenrillettes met rode uienchutney. Nou die pot was heel snel leeg kan ik jullie vertellen. Heerlijk vond ik het. Wenen heeft voor mij iets magisch. Ik heb daar mijn mooiste stedentrip ooit gehad. Misschien omdat het de eerste keer met Douwe was. Misschien omdat we met oud en nieuw om 12 uur stonden te walsen in de sneeuw. Ik weet het niet. Maar alles was daar even fantastisch. Het eten, de mensen, de cultuur en zelfs de kou vond ik daar leuk. Ik wil heel graag een keer terug, maar ik ben bang dat ik de magie dan verbreek. Één ding weet ik zeker. Als ik terug ga, eten we bij die 3 hacken en bestel ik de hapjesplank. Met eendenrilletes met rode uienchutney.

Ingrediënten eendenrillettes met rode uienchutney voor 10 broodjes

10 brioche kleine brioche broodjes of 1 groot brioche brood in plakjes
3 eendenbouten
750 gram ganzenvet
2 winterpenen
2 uien
6 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
6 laurierbladeren
10 rode peperkorrels
25 gram roomboter
Peper en zout
1x recept rode uienchutney

Smelt de roomboter in een braadpan. Kruid de eendenbouten aan beide kanten met peper en zout. Doe de eendenbouten in de braadpan en bak aan beide kanten lichtbruin.

Verwarm de oven voor op 120 graden. Snijd de wortel in plakjes en de ui in grove stukken. Plet de tenen knoflook. Leg de eendenbouten in een ovenschaal. Leg de wortel, de ui, de knoflook, de rozemarijn, de laurierbladeren, de tijm en de roze peperkorrels om de eendenbouten heen. Giet het ganzenvet over de eendenbouten heen. Zet de ovenschotel in de oven en laat de eend in 4,5 uur gaar worden.

Haal de eendenbouten uit het ganzenvet. Als het goed is valt het vlees van de botjes. Haal al het vlees van de boten en trek het in kleine draadjes. Zeef het ganzenvet en roer een paar eetlepels door het eendenvlees. Doe de eendenrillettes in een pot en zet hem in de koelkast.

Grill de briochebroodjes kort in de oven. Beleg de briochebroodjes eerst met rode uienchutney en vervolgens met 1 of 2 eetlepels eendenrillettes. De eendenrillettes met rode uienchutney is lekker als voorgerecht of lunch.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *