Recept: De sombrero burger

 

de sombrero burgerHet blijft maar mooi weer. Terwijl iedereen om me heen loopt te puffen en te steunen van de warmte word ik elke dag vrolijker. Ik houd er zo van! Gisteren zijn Douwe en ik na het werk lekker op een terrasje in Amsterdam neergeploft om er vervolgens niet meer vanaf te komen. Koele drankjes, lekkere hapjes en bootjes die door de gracht varen. Het was een fijne avond. Als het buiten zo warm is eet ik het liefst lekker licht. Daarom maakte ik afgelopen donderdag de Sombrero burger. De sombrero burger is misschien wel het zonnigste broodje dat ik ooit gegeten heb. Een malse kipburger met munt en koriander, zure room met frisse ijsbergsla en afgemaakt met een flinke kwak guacamole. Klinkt goed vinden jullie niet? Dat vond ik nou ook.

Ingrediënten voor 4 keer de sombrero burger

4 broodjes
300 gram kipgehakt
1 keer recept guacamole
Een bosje munt
Een bosje koriander
Een theelepel gemalen komijnpoeder
1 sjalot
1 rode ui
1 tomaat
4 plakjes cheddar
75 ml zure room
Een handje ijsbergsla
Een handje tortillachips
Peper en zout

Hak de koriander en de munt in kleine stukjes en versnipper de sjalot. Doe het kipgehakt in een grote schaal of kom. Doe de sjalot, de koriander, de munt, een theelepel gemalen komijnpoeder en een beetje peper en zout bij het gehakt. Kneed alle ingrediënten door elkaar. Je hoeft geen ei te gebruiken, het gehakt is al nat genoeg van zichzelf. Is het gehakt te nat? Kneed dan een handje paneermeel of panko door het gehakt heen. Vorm van het kipgehakt 4 platte ronde burgers.

Grill de burgers in een grillpan of op de barbecue aan beide kanten tot ze gaar zijn. Leg, als beide kanten van de burgers bruin zijn, een plakje cheddar op de bovenkant en laat het even smelten.

Snijd de broodjes open. Besmeer de onderkant van de broodjes met een laagje zure room en leg hier een handje ijsbergsla op. Snijd de rode ui in ringen en de tomaten in plakjes. Leg de plakjes tomaat op de sla en leg hier de burger op. Beleg de burger met ringen rode ui en tortillachips. Besmeer de bovenkant van het broodje met een laag guacamole en leg deze met de besmeerde kant naar beneden bovenop de burger.

Serveer de sombrero burger met de overgebleven tortillachips en extra guacamole.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *