Borrelplankje met wild

Recept: Borrelplankje met wild

 

Borrelplankje met wildHoi mede-bourgondiërs! Vandaag post ik een recept die in het verlengde ligt van mijn allergrootste hobby: borrelen. Je maakt mij echt gelukkig met een goed glas wijn. Meestal rood en het liefst vol van smaak. Een goede Rioja bijvoorbeeld. Of een Pinot Noir. Of een Pinotage. Ja, van een goede wijn word ik intens gelukkig. Bij borrels horen natuurlijk hapjes en daarom maakte ik afgelopen weekend deze borrelplank met wild. Is het geen plaatje? We eten tijdens de feestdagen sowieso al vaker wildgerechten en daarom is het nu ook volop te krijgen in de supermarkt. Mocht de supermarkt bij jou in de buurt nou geen wild verkopen dan kun je altijd nog naar de speciaalzaak of de groothandel. Versier de plank met fruit, noten en rucola en je steelt gegarandeerd de show. Ik word hier heel erg blij van!





Borrelplankje met wild

Ingrediënten borrelplankje met wild voor 8 personen

3 plakken paté (hert, zwijn of eend)
100 gram gerookte eendenborst
100 gram hertenham
100 gram wild zwijn coppa
8-16 bitterballen met eend, hert of zwijn
12 plakjes krentenbrood
1 keer recept cranberrychutney
Bosvruchten (framboos, bramen en/of bosbessen), noten en rucola om te garneren

Borrelplankje met wild

Pak een mooie houten plank.

Toast het rozijnenbrood en doe de cranberrychutney in een glaasje.

Leg de gerookte eendenborst, hertenham en wild zijn coppa op de plank. Bestrooi het vlees met bosfruit, noten en rucola.

Snijd het krentenbrood doormidden. Zet het glaasje cranberrychutney op de plank en leg het krentenbrood er omheen.

Frituur de bitterballen op 180 graden. De bitterballen zijn klaar als ze gaan drijven.

Leg de paté en de bitterballen op de plank en serveer direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *