Aziatische biefstuk en broccoli

Recept: Aziatische biefstuk en broccoli

 

Aziatische biefstuk en broccoliJaaa! Ik heb me vandaag toch iets lekkers voor jullie! In dit gerecht gebruikt ik alleen maar ingrediënten die ik heel erg lekker vind. Malse biefstuk met broccoli in een sticky zoete sojasaus afgetopt met een sesamzaadjes en gefrituurde uitjes. Tijdens het koken was het serieus moeilijk om niet alvast de halve pan leeg te eten. En dan te bedenken dat ik voor Douwe en een vriend kookte. Ik zou zelf niet mee-eten die avond. De beef and broccoli, zoals hij in Amerika genoemd wordt, zag ik regelmatig voorbij komen op Pinterest. Ik bewaarde het recept al een tijdje in mijn “to make” mapje. Iedere keer als ik de plaatjes zag liep het water me in de mond. Hoe vaak ik tijdens het koken wel niet gedacht heb: “dit had ik veel eerder moeten maken”. Zoutig (vind ik heel erg lekker), sticky en boordevol smaak. De Aziatische biefstuk en broccoli is makkelijk om te maken en klaar in 20 minuten. Ideaal als je op een doordeweekse dag toch lekker wilt eten. Dit komt hier zeker vaker op tafel!



Ingrediënten Aziatische biefstuk en broccoli voor 4 personen

500 gram (kogel)biefstuk
2 stronkjes broccolli
1 rode paprika
3 tenen knoflook
2 cm geraspte gember
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels oestersaus
2 theelepels sesamolie
2 eetlepels basterdsuiker
2 eetlepels honing
2 eetlepel maïzena
250 ml runderbouillon (ik gebruikte een heel bouillonblokje)
1 eetlepel sesamzaadjes
Eventueel gefrituurde uitjes en kroepoek
Olie om in te baken
Peper en zout

Aziatische biefstuk en broccoli

Bestrooi de biefstuk aan beide kanten met peper en zout en snijd in blokjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Bak de blokjes biefstuk tot ze bruin beginnen te zien. Haal de biefstuk uit de pan en zet apart.

Pers de teentjes knoflook en rasp de gember. Snijd de broccoli in roosjes en paprika in stukjes.

Schraap de aanbaksels van de biefstuk los en voeg een scheutje olie toe. Doe de knoflook en de gember in de pan en fruit een minuut aan. Doe de sesamolie, de sojasaus, de oestersaus, de honing en de basterdsuiker in de pan. Laat de suiker, al roerend, smelten.

Giet de runderbouillon in de pan. Meng de maïzena met 2 eetlepels water en giet het bij de saus. Roer tot de saus iets dikker begin te worden.

Doe de broccoli en de paprika in de pan en bak tot de broccoli gaar is. Doe de biefstuk in de pan en roer alles door elkaar. Maak af met een handje sesamzaadjes en gefrituurde uitjes.

Serveer de Aziatische biefstuk en broccoli met eiernoodles of witte (pandanrijst). Lekker met een handje kroepoek on the side.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *