Recept: Wraps met warm gerookte zalm en avocadomousse

 

Wraps met warm gerookte zalm en avocadomousse
Woehaa! Het is spitsuur op mijn werk. Het nieuwe schooljaar is al vanaf dag 1 in volle gang en we hebben er veel nieuwe leerlingen bij gekregen. De hele dag lesgeven moet altijd weer even wennen na die lange zomervakantie. Mijn stem begint aan het einde van de dag nog een beetje te haperen en de nieuwe namen ken ik ook nog niet allemaal. Je begrijpt dus wel dat ik momenteel kapot ben als ik ’s avonds thuiskom. Het liefst plof ik dan meteen op de bank (of op het terras) en heb ik geen zin meer om lang in de keuken te staan. Om mezelf een beetje te ontzien maakte afgelopen week deze wraps met warm gerookte zalm en avocadomousse. Lekker makkelijk, snel klaar en heel erg lekker. De warm gerookte zalm kocht ik gewoon bij de visboer. Zelf maken staat hoog op mijn “to cook” lijstje, maar door gebrek aan een tuin en een rookoven moet dat nog even wachten. Die 2 factoren zijn namelijk best essentieel als je zalm wilt roken. Maarrr.. daar wordt aan gewerkt. Aan die tuin. En daarna ook aan de rookoven. En aan een barbecue. Of alledrie. Zodra het zover is, zijn jullie de eerste die het horen!Ingrediënten voor 4 wraps met warm gerookte zalm en avocadomousse

4 middelgrote wraps
250 gram warm gerookte zalm
100 gram aspergestips
2 avocado’s
1/2 citroen
75 gram rucola
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en doe het in een schaal of kom. Pureer de avocado. Voeg peper, zout en het sap van een halve citroen toe.

Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de aspergetips bij de olie en bak tot ze gaar zijn. Maak af met een beetje pepepr en zout.

Besmeer de wraps met de avocadomousse. Snijd de gerookte zalm in 4 stukken. Leg de zalm op de avocadomousse. Leg een stuk of 8 aspergetips om de zalm heen. Leg een handje rucola op de zalm en vouw de wrap dicht.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.