Recept: Venkelsoep met gerookte zalm en dille

 

Venkelsoep met gerookte zalm en dilleDat iets wat zo simpel is, zo lekker kan zijn. Deze venkelsoep met gerookte zalm en dille bestaat uit maar 6 ingrediënten en heeft tegelijkertijd een enorm volle en rijke smaak. Voordat ik de soep voor het eerst proefde had ik dat echt niet verwacht. Stiekem heb ik deze venkelsoep niet zelf gemaakt. Douwe stond toen ik afgelopen weekend laat thuis kwam van mijn softbaltraining uitgebreid te koken. Hoe fijn was dat! Hij maakte behalve deze venkelsoep ook de ravioli met spinazie, ricotta en salieboter die ik eerder deze week al plaatste. Als je het druk hebt moet je elkaar soms even helpen. En dat doet mijn mister zeker. Terwijl ik op de bank alle afleveringen van Masterchef USA terugkeek werd er een glaasje wijn gebracht en maakte Douwe het eten af. Ik voelde me serieus een prinsesje! Hierbij het recept van de venkelsoep met gerookte zalm en dille van Douwe. 

Ingrediënten venkelsoep met gerookte zalm en dille voor 2 personen

2 venkelknollen
100 gram gerookte zalm
Een bosje dille
1 eetlepel slagroom
25 gram roomboter
Peper en zout

Snijd de venkel in stukjes. Smelt de roomboter in een middelgrote pan. Doe de venkel bij de boter en stoof 3 minuten aan. Voeg 75 ml water toe en laat de venkel 20 minuten pruttelen. Giet, als de venkel gaar is, nog 75 ml water in de pan en pureer alles met een staafmixer. Hak de dille en de gerookte zalm fijn. Roer de slagroom, 1 theelepel dille en de helft van de gerookte zalm door de venkelsoep. Maak de venkelsoep met gerookte zalm en dille af met een beetje peper en zout. Proef of de soep op smaak is. Voeg, indien nodig, meer van de dille, slagroom, gerookte zalm, zout of peper toe. Schenk de venkelsoep in diepe borden of soepkommen en garneer met de rest van de gerookte zalm en een paar takjes dille.

Serveer de venkelsoep met gerookte zalm en dille met knapperig brood, olijfolie van goede kwaliteit en grof zeezout. De venkelsoep is lekker als lunch, als voorgerecht of als lichte avondmaaltijd.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.