Rostikoekjes met gerookte zalm

Recept: Röstikoekjes met gerookte zalm

 

Rostikoekjes met gerookte zalm Vrijdag hapjesdag! Of eigenlijk.. vrijdag borreldag. Want na een week werken hebben we wel een borrel verdiend. En bij borrels horen hapjes. Op vrijdag. En zo is het cirkeltje rond. Al vind ik dat borrels en hapjes eigenlijk elke dag wel kunnen. Gewoon.. omdat het lekker is. Ik moet eerlijk bekennen dat het mij niet eens zoveel uitmaakt welke dag het is. Als het maar gezellig is. Vanavond ben ik bij een feest op slot Assumburg. Mijn tante en oom hebben iets te vieren dus ze hebben ons uitgenodigd voor een diner en een feestje achteraf. Het etentje begint vrij vroeg, dus ik moet in één keer door naar het kasteel. Mijn jurk gaat dus mee naar mijn werk. Even snel optutten op het toilet en gaan. Daar aangekomen heb ik wel een borrel verdiend vind ik zelf. Terug naar het recept van vandaag. Één van mijn favoriete borrelhapjes: röstikoekjes met gerookte zalm. Lekker met een glas ijskoude Chardonnay of bubbles. Ik kan daar zo van genieten! Het ultieme gevoel van luxe. Probeer maar eens uit. Doen hoor!
Ingrediënten voor 15 röstikoekjes met gerookte zalm

750 gram aardappelen
2 uien
2 eieren
250 ml créme fraîche, zure room of Griekse yoghurt
400 gram gerookte zalm
Een paar takjes dille
Een laagje zonnebloemolie om in te bakken
Roomboter om in te bakken
Peper en zout

Schil de aardappels. Rasp de aardappels en uien met een grove rasp. Rasp de citroenschil. Meng de aardappel met de ui, de 2 eieren, de citroenrasp en een beetje peper en zout.

Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een hapjespan. Schep kleine hoopjes van het aardappelmengsel in de olie en druk een beetje plat. Bak de röstikoekjes aan beide kanten bruin. Laat de koekjes uitlekken op een stukje keukenpapier.

Smelt de roomboter in de koekenpan. Leg de röstikoekjes in de boter en bak nogmaals tot ze knapperig zijn. Laat de koekjes uitlekken op een stukje keukenpapier.

Beleg de röstikoekjes met een theelepel zure room en een plakje gerookte zalm. Maak af met een takje dille en een beetje peper en zout.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Röstikoekjes met gerookte zalm

  1. Frans Luijben schreef:

    Dank je wel voor dit heerlijk recept, ik ga er vandaag mee aan de slag en kan haast niet wacht om erin te bijten!
    Een verbeterpuntje: citroen ontbreekt in de lijst met ingrediënten; gelukkig heb ik altijd wel citroenen in huis 🙂

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *