Spaghetti met mosselen en tomaat

Recept: Pasta met mosselen en tomaat

 

Spaghetti met mosselen en tomaatAfgelopen donderdag organiseerde ik een etentje voor een aantal vrienden. De datum van het etentje stond al best een tijd vast toen bleek dat het ontzettend warm zou worden. Helaas hebben we geen tuin, dus barbecuen zat er niet in. Wist ik veel dat het die dag 38 graden zou worden. De avond ervoor begon ik hem wel een beetje te knijpen. Ik had namelijk niet zoveel zin om met die hitte de hele middag in de keuken te staan. Ik besloot daarom voor simpel te gaan. Geen voorgererecht, geen toetje en al helemaal geen ingewikkeld hoofdgerecht. Het moest natuurlijk wel lekker zijn. Daarom maakte deze pasta met mosselen en tomaat. Supermakkelijk om te maken, lekker snel klaar en, het belangrijkste, onwijs lekker. Ik serveerde er verschillende soorten brood en tapenade bij en we hadden een feestmaal. Flesje(s) koude witte wijn erbij en het was een perfecte zomeravondmaaltijd. Aanradertje hoor!






Pasta met mosselen en tomaat

Ingrediënten pasta met mosselen en tomaat voor 6 personen

2 kg mosselen
500 gram spaghetti of linguine
250 gram cherrytomaten
1 grote ui
4 tenen knoflook
1 chilipeper
1 citroen
Een flinke scheut droge witte wijn
Een paar takjes platte peperselie
Een scheutje (olijf)olie
Peper en zout

Pasta met mosselen en tomaat

Breng een middelgrote pan met water, een scheutje olijfolie en een beetje zout aan de kook. Doe de pasta in de pan en kook tot het net aan gaar is. Giet de pasta af en zet apart.

Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Versnipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de chilipeper in stukjes. Laat de pitje en zaadlijsten zitten. Hak de peterselie fijn en rasp de schil van de citroen.

Was de mosselen en gooi de gebroken exemplaren weg.

Verhit een beetje olie in een grote hapjespan. Doe de ui, knoflook en chilipeper in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de tomaten toe en laat even meestoven.

Doe de mosselen in de pan en meng met de rest. Giet de witte wijn en het sap van de citroen over de mosselen en doe de deksel op de pan. Schud de pan af en toe. Laat stomen tot de mosselen allemaal open zijn. Dit duurt 5-10 minuten.

Bestrooi de inhoud van de pan met peterselie en een beetje citroensrasp.

Gooi de mosselen doe nog dicht zijn weg (als je dichte mosselen eet kun je heel erg ziek worden!). Meng de pasta met de mosselen, en heel belangrijk, het kookvocht.

Serveer de pasta met mosselen en tomaat met rucola en vers brood.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *