Marokkaanse panbroodjes met tonijnsalade

Recept: Marokkaanse panbroodjes met tonijnsalade (batbot met tonijn)

 

Marokkaanse panbroodjes met tonijnsalade

Terwijl kerst nog in volle gang is begin ik alvast met een lekker hapje voor oud & nieuw. Ik hoop dat jullie allemaal een leuke 1e kerstdag gehad hebben en dat alle gerecht zijn uitgepakt zoals je hoopte. En 2e kerstdag? Gaan jullie nog iets leuks doen? Hier beginnen zometeen de voorbereidingen voor kerstdiner nummer 2. As we speak staat er 2,5 kg buikspek te marineren in de koelkast. Die gaan we straks serveren met hoisinsaus, paksoi en lente-ui. Fingers crossed, want het is de eerste keer dat ik het maak. Als het een succes is krijgen jullie uiteraard het recept. En als het mislukt.. Dan heb ik voor de zekerheid nog een restje Siciliaanse auberginesalade van gister in de koelkast staan. Niet verder vertellen hoor ;). Terug naar het recept van vandaag. Deze Marokkaanse panbroodjes met tonijnsalade zijn echt heerlijk. Ik vind sowieso mijn eigen tonijnsalade de lekkerste van de wereld. Mijn geheim? Zoete rode paprika, olijven en feta. Een tikkie Mediterraans maar daardoor net even anders. De Marokkaanse panbroodjes worden ook wel batbot genoemd. Ze lijken een beetje op pitabroodjes, maar dan zijn ze gemaakt met griesmeel. Daardoor smaken de broodjes iets zoeter. Dat combineert ontzettend goed met de frisse tonijnsalade die ik er tussen deed. Je kunt de batbot overigens met vanalles vullen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan pittig gehakt of een auberginesalade. Lekker tijdens de lunch, bij de borrel of als onderdeel van een buffet. Hier ga je zeker vrienden mee maken. En voor nu… Veel plezier op de laatste kerstdag. Ik duik de keuken weer in. Cheers!




Ingrediënten voor 20 Marokkaanse panbroodjes met tonijnsalade

Voor de marokkaanse panbroodjes

250 gram bloem
100 gram fijne griesmeel
200 ml lauwwarm water
1 eetlepel instant gist
1 theelepel olijfolie om in te bakken
Een snuf zout

Voor de tonijnsalade

2 blikjes tonijn op basis van zonnebloemolie
4 eetlepels mayonaise
1 zoete puntpaprika
1 middelgrote rode ui
2 theelepels kappertjes
15 zwarte olijven (zonder pit)
150 gram feta
20 blaadjes krulsla
Peper en zout

Marokkaanse panbroodjes met tonijnsalade

Meng de bloem en het griesmeel met elkaar in een beslagkom. Voeg gist en zout toe. Giet het water in de kom en meng de ingrediënten met elkaar. Kneed in 10 minuten tot een soepel deeg.

Vet een schone kom in met olijfolie en leg de deegbal in het midden. Dek de kom af met een natte theedoek en laat het een uurtje rijzen op kamertemperatuur.

Druk de lucht uit het deeg. Kneed het deeg nog een keer door en rol het uit tot een grote lap van een halve centimeter dik. Steek met een vormpje (diameter van ongeveer 5 cm) 20 cirkels uit het deeg. Bedek de cirkels met een theedoek en laat nog een half uurtje rijzen.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bedek de bodem van de pan met een klein laagje olijfolie. Leg de deeglapjes in de pan en wacht tot ze opbollen. Draai de panbroodjes om en bak ook de andere kant.

Versnipper de rode ui en snijd de zoete puntpaprika in stukjes. Snijd de olijven in ringen en hak de feta in brokjes.

Doe de tonijn, de mayonaise, de kappertjes, de rode ui, de paprika, de feta, de zwarte olijven en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Roer alle ingrediënten door elkaar. Proef of de tonijnsalade op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Snijd de Marokkaanse panbroodjes open. Beleg met een blaadje krulsla en schep 1 of 2 eetlepels tonijnsalade in de broodjes. Serveer de Marokkaanse panbroodjes met tonijnsalade meteen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *