Makreelsalade met appel en augurk

Recept: Makreelsalade met appel en augurk

 

Makreelsalade met appel en augurkVandaag post ik een oud recept in een nieuw jasje. Deze makreelsalade met appel en augurk staat al sinds ik ben begonnen met Savory sweets online. Dat is nu bijna 3 jaar geleden. Bizar dat ik al zo lang bezig ben. En wat mij betreft wordt dat nog 10 keer zo lang, want wát is het een feestje om met de blog bezig te zijn. Deze makreelsalade is nog steeds één van mijn favoriete salades om tijdens een feestje op tafel te zetten. Toastjes of stokbrood erbij en een lekker glas witte wijn (kom maar door met die Chardonnay). Doordat de salade is aangemaakt met een combinatie van crème fraîche, citroensap en mayonaise is hij lekker fris. De smaak en de bite van de appel en augurk maken de salade tot een echt smaakbommetje. Makkelijk om te maken en staat in 10 minuten op tafel. Probeer het maar eens uit. Wedden dat je gaat scoren!

Ingrediënten makreelsalade met appel en augurk

150 gram gerookte makreel zonder graatjes
1 jonagold appel
1 rode ui
10 cornichons (kleine augurkjes)
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel mayonaise
Het sap van 1 citroen
Een paar takjes peterselie
Een paar sprietjes bieslook
zout en peper

Makreelsalade met appel en augurk

Schil de appel en snijd hem in stukjes. Snijd de augurkjes doormidden en vervolgens in plakjes. Versnipper de rode ui en hak de bieslook en peterselie fijn.

Doe de gerookte makreel, de appel, de rode ui, de augurk, de bieslook, de peterselie en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Schep de crème fraîche en de mayonaise in de kom en roer alles door elkaar. Maak af met een beetje citroensap. Proef of de makreelsalade met appel en augurk op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Serveer de makreelsalade op brood of op een toastje bij de borrel.

Pin It

9 thoughts on “Recept: Makreelsalade met appel en augurk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.