Recept: Krokante vistaco’s met koolsalade en avocado

 

Krokante vistaco's met koolsalade en avocadoYeah, weekend! Dat betekent uitslapen! Dat was ook wel nodig na gisteravond. Ik ben gezellig met mijn vriendinnen uit eten geweest. We aten Aziatische tapas en zoals altijd vloeide de wijn rijkelijk. Hoe dat was vertel ik donderdag in mijn dagboek, maar op Instagram kun je alvast een kijkje nemen. Hoewel het lijkt alsof ik elke dag uit eten ben, valt dat best mee. Meestal 1 keer in de week met Douwe en soms, als het zo uitkomt, ook nog een keer met vriendinnen. Ik weet dat het meer dan gemiddeld is, maar ik houd er zo van. En Douwe ook. En mijn vriendinnen ook. De rest van de week wordt er gewoon gekookt. Afgelopen woensdag maakte ik deze krokante vistaco’s met koolsalade en avocado. Een lichte en frisse maaltijd. Fijn met dit mooie weer. Ik ken in ieder geval weinig mensen die met dit weer zin hebben in een stoofpot of andere zware maaltijden. De krokante vis combineert goed met de frisse koolsalade. Omdat de vis in de oven is klaargemaakt is hij minder vet, maar toch krokant. Een typisch gevalletje van een win-win situatie. Geloof mij, hier ga je vrienden mee maken!Ingrediënten 4 krokante vistaco’s met koolsalade en avocado

250 gram kabeljauw of andere witvis
4 wraps
1 keer recept koolsalade
7
5 gram panko (Japans broodkruim, gewoon in de supermarkt de krijgen)
Een handje bloem
2 of 3 eieren
2 avocado’s
4 eetlepels mayonaise
1 limoen
Een paar takjes koriander
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet drie diepe borden klaar. Vul 1 bord met bloem, 1 bord geklutste eieren en het laatste bord met panko. Snijd de kabeljauw in stukjes van ongeveer 3 centimeter. Haal de vis door de bloem, de eieren en als laatste door de panko. Doe dit bij elk stukje vis minstens 2 keer. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de stukjes vis op de bakplaat en schuif hem in de oven. Bak de kabeljauw in ongeveer 20 minuten gaar en krokant.

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Pluk de blaadjes van de takjes koriander. Doe 1 avocado in een kom en pureer hem. Meng de gepureerde avocado met de mayonaise, een scheutje olijfolie, het sap van 1 limoen en een beetje peper en zout. Snijd de andere avocado in reepjes. Beleg de wraps met een handje koolsalade. Leg hier de plakjes avocado en de krokante vis op. Bestrooi met koriander. Maak af met avocado-mayonaise. Serveer de krokante vistaco’s met koolsalade en avocado direct.

De krokante vistaco’s met koolsalade en avocado zijn lekker als lichte avondmaaltijd of lunch.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *