Tompouce met gerookte zalm en wakame

Recept: Knapperige tompouce met gerookte zalm en wakame

 

Tompouce met gerookte zalm en wakameStiekem heb ik het idee voor dit gerecht niet zelf bedacht. Ik at de knapperige tompouce met gerookte zalm en wakame laatst als voorgerecht bij Loetje in Amsterdam Oost. Het staat daar op de kaart onder de naam: wonton met zalm. In eerste instantie was ik een beetje teleurgesteld toen ik het gerecht voor mijn neus kreeg. Ik had namelijk eerder een soort zalmbonbon of dimsum-achtig iets verwacht. In ieder geval iets wat leek op een wonton. Toen ik daar overheen was (dat duurde denk ik 10 seconden), heb ik onwijs zitten smullen. Wat een goed idee zeg. Zo goed dat ik hem thuis namaakte. Dat was niet zo moeilijk, want eigenlijk is de knapperige tompouce met gerookte zalm en wakame best een simpel gerecht. Maar lekker dat hij is! Probeer het eens uit… je gaat er zeker hoge ogen mee gooien!

Ingrediënten knapperige tompouce met gerookte zalm en wakame voor 4 personen

200 gram gerookte zalm
4 grote of 12 kleine loempiavellen
125 gram wakame
2 theelepels sesamzaadjes
2 theelepels wasabi
Een halve limoen
5 eetlepels mayonaise
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de loempiavellen op de gewenste grote. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de loempiavellen op het bakpapier en schuif de bakplaat in de oven. Bak de loempiavellen in 20 tot 30 minuten knapperig.

Meng de wasabi met de mayonaise, een snuf peper, een snuf zout en het limoensap. Proef of de wasabi mayonaise op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Besmeer een krokant loempiavel in met wasabimayonaise. Leg een laagje gerookte zalm op de mayonaise. Leg een loempiavel op de zalm en besmeer weer met wasabi mayonaise. Leg hier wederom een laagje gerookte zalm op. Leg een loempiavel op de gerookte zalm. Besmeer het loempiavel me wasabi mayonaise en leg hier een laagje zalm en een laagje wakame op. Maak de knapperige tompouce met gerookte zalm en wakame af met een halve theelepel sesamzaadjes.

De knapperige tompouce met gerookte zalm en wakame is lekker als voorgerecht of lichte lunch. Lekker met sojasaus en ingemaakte gember.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

4 thoughts on “Recept: Knapperige tompouce met gerookte zalm en wakame

  1. pieta schreef:

    Hallo Lynn,
    ik heb het recept gemaakt, maar mijn filobladen krulde om tijdens het bakken en zo kreeg ik dus een soort schuitjes. weet jij hoe ik dat kan voorkomen ?? ik wil platte plakjes zodat ik een mooi torentje kan maken….
    Pieta

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.