Recept: Kabeljauwpakketjes met rode ui en koriander

 

Kabeljauwpakketjes met rode ui en korianderIk had deze kabeljauwpakketjes al een tijdje op mijn “to make” lijstje staan. Ik moet eerlijk toegeven; ik heb dit recept niet zelf heb bedacht. Als het om vis gaat ben ik niet zo creatief. Misschien omdat ik niet zoveel ervaring heb met vis en het daarom altijd een beetje spannend vind om het klaar te maken. Ik kwam dit recept tegen in de decembereditie van de Delicious uit 2012. Ik heb een abonnement op dit tijdschrift en ik kan mezelf uren vermaken met het bladeren door oudere edities. Ik vond dat deze kabeljauwpakketjes met rode ui en koriander er zo lekker uitzagen dat ik er niet omheen kon. En ik moet zeggen.. dat was geen verkeerde keuze. Ik ga vanaf nu in ieder geval vaker vis maken. Zachte en sappige kabeljauw met een pittige maar toch frisse yoghurtsaus. Ik teken ervoor!

Ingrediënten kabeljauwpakketjes met rode ui en koriander voor 2 personen

2 stukjes kabeljauwfilet van ongeveer 125 gram
2 eetlepels Griekse yoghurt
Een halve theelepel komijnpoeder
1 rode ui
1 chilipeper
1 citroen
Een paar takjes koriander
Peper en zout

Hak de koriander fijn. Snijd de rode peper in ringetjes en verwijder de zaadjes. Rasp de citroen. Meng de Griekse yoghurt met de koriander, de komijn, de rode peper, een eetlepel citroensrasp en een eetlepel citroensap. Maak het yoghurtmengsel af met een beetje peper en zout. Knip een vel bakpapier in 2 stukken. Snijd de rode ui in dunne ringetjes. Leg de helft van de rode ui op de 2 stukken bakpapier. Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en zout. Wrijf de bovenkant van de kabeljauw in met het yoghurtmengsel. Leg de kabeljauw met de besmeerde kant naar beneden op de rode uien. Besmeer de andere kant ook met het yoghurtmengsel. Verdeel de rest van de rode ui over de kabeljauw. Vouw het bakpapier dicht en leg de pakketjes ongeveer een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor 120 graden. Bak de kabeljauwpakketjes met rode ui en koriander ongeveer 45 minuten in de oven. Garneer voor serveren de kabeljauw met wat extra koriander, rode peper en citroenrasp. Wij aten de kabeljauwpakketjes met rode ui en koriander in combinatie met een frisse venkelsalade en in de oven gebakken krieltjes. Ook lekker als lichte lunch.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *