Garnalenburger metGarnalenburger met mangochutney en wakame

Recept: Garnalenburger met mangochutney en wakame

 

Garnalenburger metGarnalenburger met mangochutney en wakameWajoo! Gister waren er voor het eerst meer dan 2000 bezoekers op Savory Sweets. Mijn god, wat een aantal. Ik kan nog steeds niet geloven dat er zoveel mensen op mijn blog zijn geweest. Ik krijg ook steeds vaker reacties dat jullie iets gemaakt hebben. Blijven doen hoor! Vind ik heel erg leuk :). Vandaag is het tijd voor een lekkere burger. Deze garnalenburger met mangochutney en wakame heeft ontzettend veel smaak. Makkelijk om te maken, je laat gewoon de keukenmachine het werk doen, en klaar in een handomdraai. Zelfs de grootste keukenkluns kan dit maken. Een fijn broodje om de week mee te beginnen. Ingrediënten garnalenburger met mangochutney en wakame

Voor de burger

500 gram gamba’s
2 lente-uitjes
1 teen knoflook
1 ei
1 citroen
1/2 theelepel chilipoeder
Een paar takjes koriander
3 eetlepels panko (Japans broodkruim)
Peper en zout

En verder

4 broodjes
4 eetlepels wakame
4 eetlepels mangochutney (klik hier voor het recept)
2 avocado’s

Snijd de lente-ui in ringetjes en hak de knoflook in grove stukken. Rasp de schil van de citroen en hak de koriander fijn. Doe de knoflook, de lente-ui, de garnalen, de panko, het ei, de koriander, de geraspte citroenschil en een beetje peper en zout in een hakmolentje of keukenmachine. Laat de machine kort draaien, zorg dat de garnalen nog grof zijn. Maak af met een theelepel chilipoeder.

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de garnalenburgers in 5 minuten gaar.

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes en schep het uit de schil.

Snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met een eetlepel wakame en een paar plakjes avocado. Leg de garnalenburger op de avocado. Maak af met een eetlepel mangochutney.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *