Coquilles met citroenboter

Recept: Coquilles met citroenboter

 

Coquilles met citroenboterIk word blij van coquilles. De vrucht van de sint-Jacobsschelp is een delicaat en makkelijk te bereiden stukje schaaldier. Als het goed is klaargemaakt krijg ik iedere keer weer dat “àààhhh” gevoel. Je kunt hem krijgen bij de visboer en rond de feestdagen hebben de meeste supermarkten ze ook. De coquille is van zichzelf al heel erg lekker en heeft vrij weinig extra’s nodig. Kort bakken aan beide kanten met peper en zout is vaak al genoeg. De klassieke ingrediënten in combinatie met coquilles zijn: boter, citroen, peper en zout. Ik heb er peterselie en knoflook aan toegevoegd en er een citroenboter van gemaakt. Het resultaat: deze coquilles met citroenboter. Ziet het er niet lekker uit? Het is een makkelijk maar ontzettend lekker gerecht. binnen een kwartier staat het op tafel. Serveer met vers brood om de boter mee op te dippen en je hebt een fantastisch voorgerecht. Ik zou het wel weten!




Ingrediënten coquilles met citroenboter voor 4 personen

12 coquilles
50 gram boter
1 teen knoflook
1 middelgrote citroen
Een bosje (krul)peterselie
Een paar takjes waterkers
1 krop baby romaine
Een paar takjes peterselie
Olie om in te bakken
Peper en zout

Coquilles met citroenboter

Pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Hak de peterselie fijn.

Smelt de boter in een steelpan. Doe de knoflook, de peterselie, de citroenschil en het citroensap bij de boter. Laat 5 minuten pruttelen.

Dep de coquilles droog en bestrooi ze met peper en zout.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Leg de coquilles in de pan en bak een minuut aan beide kanten.

Leg de romaine en waterkers in een diep bord. Leg de coquilles erbij. Giet de citroenboter over de coquilles en maak af met peper en zout.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Coquilles met citroenboter

  1. Simone schreef:

    Lekker! Ik heb het eigenlijk helemaal niet zo met schaal en schelpdieren. Nou ja met uitzondering van kreeft en krab, maar ook coquilles vind ik – als enige – erg lekker! Inderdaad supermakkelijk te bereiden en al lekker met een beetje peper en zout!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *