Recept: Broodje Thaise garnalen

 

Broodje Thaise garnalenIk had vorige week een zak gamba’s in de vriezer liggen. Omdat ik gek ben op garnalen wilde ik deze meteen gebruiken. Ik maakte van de ene helft van de zak de pasta met garnalen en citroen-roomsaus die ik afgelopen zaterdag plaatste. De andere helft brandde de hele week in mijn vriezer. Ik moest en zou ze gebruiken. Toen ik vorige week onverhoopt thuis lunchte (meestal lunch ik op mijn werk of op vrije dagen buiten de deur) besloot ik de garnalen te marineren en op een broodje te doen. Ik gebruikte een Thaise marinade met koriander en knoflook en combineerde dit met sambal badjak. Uiteindelijk bleek dit bij elkaar geraapte broodje Thaise garnalen zo lekker te zijn dat ik hem wel op de website moest zetten!

Ingrediënten broodje Thaise garnalen

2 broodjes naar keuze
300 gram gamba’s
1 eetlepel sambal badjak
1 limoen
40 ml vissaus
2 eetlepels basterdsuiker
3 à 4 teentjes knoflook
Een theelepel zwarte peper korrels
Een handje eikenbladsla
Een bosje koriander
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Snijd de steeltjes van de koriander en pel de teentjes knoflook. Doe de koriandersteeltjes, de knoflook, de peperkorrels, de vissaus en de basterdsuiker in een keukenmachine en maak er een glad mengsel van. Als je geen keukenmachine hebt kun je de knoflook, koriandersteeltjes en de peper in een vijzel mengen.

Doe de gamba’s in een schaal of kom. Doe de het koriander mengsel bij de garnalen en meng goed met elkaar. Dek de kom af en laat het een half uur op kamertemperatuur marineren.

Verhit een beetje olie in een koekenpan. Bak de gamba’s tot ze roze zien. Besprenkel de gamba’s met limoensap. Snijd de broodjes open. Besmeer de onderkant van het broodje met een beetje sambal badjak. Hoe meer je op het broodje smeert hoe pittiger hij wordt. Beleg de broodjes met een handje sla. Leg de garnalen op de sla en sluit af met een paar korianderblaadjes. Besprenkel elk broodje met Thaise garnalen met een beetje limoensap om ze af te maken.

Het broodje Thaise garnalen is een pittig, kruidig maar ook fris broodje. Lekker als lunch of lekker makkelijk als avondmaaltijd.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *