|
|

Ingrediënten gambasoep met saffraan voor 4 personen
800 gram reuzengarnalen of tijgergamba’s met schil
1 liter visbouillon
1 eetlepel roomboter
2 eetlepels tomatenpuree
1 sjalot
0,05 gram safraan (één buisje)
3 teentjes knoflook
Een takje tijm
Een takje peterselie
Een scheutje cognac
Een snufje piment
Peper en zout
Ontdoe de gamba’s van hun schaal. Versnipper het sjalotje en pers de knoflook. Smelt de boter in een middelgrote pan. Fruit de sjalot en de knoflook tot het glazig ziet. Doe de schalen van de gamba’s, de tijm, de tomatenpuree en de peterselie bij de sjalot en de knoflook. Laat de inhoud van de pan een minuut of 5 stoven.
Verwarm de visbouillon. Doe de visbouillon en de saffraan bij de gambaschalen. Laat de bouillon 15 minuten koken. Zeef de bouillon. Je kunt de gambaschalen en de kruiden weggooien. Deze heb je niet meer nodig. Roer de cognac door de gambasoep met saffraan. Maak af met een beetje piment, peper en zout.
Bestrooi de gamba’s met peper en zout. Bak ze aan beide kanten in een paar minuten gaar. Leg per persoon een stuk of 4, 5 gamba’s in een diep bord. Schenk de gambasoep met saffraan over de gamba’s heen tot ze half onder staan. Strooi een beetje peper over de soep heen. Garneer met tijm en peterselie. Serveer de gambasoep met saffraan met krokant toast en roomboter met zeezout.

