Recept: Witloftaartjes met gorgonzola en honing

 

Witloftaartjes met gorgonzola en honingIk had al een week hele mooie witlofstronkjes in de koelkast liggen. Iedere keer als ik iets uit de koelkast pakte riepen ze naar me. Ik kwam er steeds niet aan toe om ze te gebruiken in een gerecht. Gister kon ik ze echt niet langer meer bewaren en ben ik ermee aan de slag gegaan. Ik had op internet een foto van kleine taartjes met courgette gezien en besloot een soortgelijk gerecht te maken. Maar dan met witlof. Dit werden de witloftaartjes met gorgonzola en honing. De smaak van de gorgonzola past goed bij de zoete witlof. Makkelijk om te maken en klaar in een half uurtje. Lekker bij een uitgebreid (kerst)diner.

Ingrediënten voor 6 witloftaartjes met gorgonzola en honing

6 plakjes vierkant bladerdeeg
3 kleine witlofstronkjes
6 eetlepels honing
200 gram gorgonzola
1 ei
12 takjes tijm
Peper en zout
Een klontje roomboter om in te bakken

Snijd de stronkjes witlof verticaal doormidden. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan. Leg de halve witlofstronkjes in de pan. Verwijder van de helft van de tijm de blaadjes. Strooi de tijmblaadjes over de witlof. Bak de witlof tot hij zacht is en maak af met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Kluts het ei los. Smeer de plakjes met bladerdeeg in met het eiermengsel. Snijd de gorgonzola in plakjes van een halve centimeter dik. Leg op elk plakjes bladerdeeg een paar plakjes gorgonzola. Leg op de gorgonzola een half witlofstronkje. Druppel op elk witloftaartje een eetlepel honing en maak af met een takje tijm. Schuif de bakplaat in de oven en bak de witloftaartjes met gorgonzola en honing in ongeveer 20 minuten gaar.

De witloftaartjes met gorgonzola en honing zijn lekker als bijgerecht bij wild of rundvlees. De taartjes zijn ook lekker met courgette en geitenkaas of tomaatjes en mozzarella.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.