Recept: Tomatensalsa met geitenkaas

 

tomatensalsaKen je dat? Van die dagen dat je alleen maar trek hebt in lichte en frisse gerechtjes. Ik heb vaak als ik stevig heb geluncht of iets teveel tussendoortjes heb gegeten geen zin om ’s avonds uitgebreid te tafelen. Deze tomatensalsa is dan de ideale oplossing. Licht, fris en heel erg gezond. Deze variant heeft net iets extra’s. De zacht-pittige smaak van de geitenkaas is een goede tegenhanger van de frisse en zoete tomaatjes. Ook lekker op een warme ciabatta als lunch, als bijgerecht bij de barbecue of op een bruschetta als hapje. Ik krijg als ik deze tomatensalsa eet altijd een zonnig zomergevoel. Een echte blijmaker!

Ingrediënten tomatensalsa

Cherrytomaatjes (honingtomaatjes zijn het lekkerst)
Peterselie
Rode ui
Knoflook
Zachte geitenkaas
Citroensap
Olijfolie (extra vierge)

tomatensalsaGebruik voor het mengen van de salsa een grote kom of schaal. Snijd de cherrytomaatjes in 8 partjes. In kwarten kan eventueel ook maar dan wordt de salsa iets grover. Versnipper de rode ui. Maak deze stukjes zo klein mogelijk zodat de smaak van ui niet gaat overheersen. Pers de knoflook fijn met een knoflookpers. Hak de peterselie fijn. Doe niet te veel peterselie bij de salsa. De peterselie moet niet te nadrukkelijk aanwezig zijn. Doe bij de de groenten wat olijfolie en een beetje citroensap. Meng de salsa even goed. Proef of de salsa in balans is. Voeg, indien nodig, extra van de ingrediënten toe. Laat voor gebruik de tomatensalsa even in de koelkast staan. De smaken hebben dan de tijd om bij elkaar te komen.

Verkruimel vlak voor het opdienen de geitenkaas boven de salsa. Roer nog een keer goed door. Proef of de smaak naar wens is. Maak de tomatensalsa af met een beetje peper en zout. Serveer in een mooi glas, kommetje of op een bruschetta. De tomatensalsa is ook lekker op een warme ciabatta als lunch.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *