Recept: Thaise koolsalade

 

Thaise koolsaladeIk ben fan van de Thaise keuken. Toen ik van de week “Thailand, het kookboek” binnen kreeg ben ik meteen aan de slag gegaan. Wat een goed kookboek zeg! Geïnspireerd ging ik aan de slag. Één van de resultaten; deze Thaise koolsalade. Een frisse salade die goed combineert met pittige en kruidige gerechten. Doordat de dressing gemaakt is met vruchtensap is de Thaise koolsalade ook nog eens erg gezond. De Thaise koolsalade is makkelijk om te maken en klaar in een kwartier. Voor heel even, was de zon weer terug in huis.

Ingrediënten Thaise koolsalade voor 2 personen

Een halve witte kool
Een bosje lente-ui
150 gram geraspte winterpeen
Een halve grapefruit
1 limoen
1 theelepel mirin
Een teentje knoflook
Een scheutje sesamolie
4 centimeter gember
2 eetlepels acacia honing
Een handje cashewnoten
2 eetlepels sesamzaadjes

Schil de gember en rasp hem fijn. Pers het teentje knoflook. Doe het sap van een halve grapefruit, het sap van een limoen, 2 eetlepels acaciahoning, de gember, de knoflook, de mirin en een scheutje sesamolie in een kom of schaal. Meng de dressing goed door elkaar. Doe de geraspte winterpeen bij de dressing. Meng de wortel goed met de dressing en laat ongeveer een kwartier marineren.

Snijd de witte kool en de lente-uitjes in reepjes. Haal de wortel uit de dressing. Meng de lente-ui, witte kool en de gemarineerde wortel met elkaar. Giet de overgebleven dressing over de salade. Hak de cashewnoten in grove stukjes. Strooi de cashewnoten en een handje sesamzaadjes over de Thaise koolsalade. Maak de Thaise koolsalade af met een beetje peper en zout. Je kunt, als je van pittig houdt, eventueel een chilipeper toevoegen.

De Thaise koolsalade is lekker in combinatie met pittige en kruidige gerechten. Lekker als onderdeel van een uitgebreide Thaise maaltijd. Wij maakten de Thaise koolsalade in combinatie met Thaise saté, Thaise pindasaus en kroepoek. Ook lekker als lichte en gezonde lunch.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *