Recept: Spinazierol met feta en rode ui

 

Spinazierol met feta en rode uiHet was de bedoeling dat dit gerecht, in het kader van Sinterklaas, een hartige banketstaaf zou worden. Ik wilde het bladerdeeg vullen, oprollen en daarna in de letter “s” vormen. Helaas ben ik niet altijd even precies met dit soort werkjes en besloot ik halverwege de letter in de vorm van een “I” te houden. Een rechte lijn dus. Achteraf gezien is de spinazierol met feta en rode ui meer een soort spinaziestrudel geworden. En ook daar ben ik dik tevreden mee. Want lekker was hij wel. De spinazierol met feta en rode ui is afgezien van de baktijd klaar in een kwartier, erg makkelijk om te maken en fijn voor de portemonnee. Ideaal na een drukke werkdag.

Ingrediënten spinazierol met feta en rode ui voor 3 à 4 personen

180 gram diepvriesspinazie (niet de à la créme versie)
200 gram feta
250 gram ricotta
250 gram bladerdeeg op rol
Een snufje nootmuskaat
3 of 4 lente-uitjes
1 rode ui
1 ei
Peper en zout

Pel de rode ui en snijd hem in halve ringetjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Snijd of verbrokkel de feta in kleine stukjes. Ontdooi de spinazie en giet het vocht wat eruit komt weg. Doe de ricotta in een grote schaal of kom. Doe de lente-ui, rode ui, spinazie, feta en een snufje nootmuskaat bij de ricotta. Maak het spinaziemengsel af met een beetje peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Spreid het bladerdeeg uit. Leg in het midden een verticale strook van het spinaziemengsel. Rol het bladerdeeg dicht. Zorg dat de naad naar beneden ligt. Kluts het ei los in een schaaltje. Smeer de spinazierol met feta en ui in met ei. Dit zorgt ervoor de dat de rol mooi glanzend uit de oven komt. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de spinazierol op de bakplaat en bak hem in ongeveer 40 minuten gaar. De spinazierol met feta en rode ui is klaar als hij krokant en lichtbruin is.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.