Recept: Salade met bosbessen en feta

 

Salade met bosbessen en fetaKen je dat? Dat je soms zoveel trek hebt in iets dat je het maar niet los kunt laten. Dat had ik vorige week met bosbessen. Ik zag ze liggen bij de groentekraam op de markt en ze zagen er zo lekker uit dat ik ze meteen wilde opeten. Ik rekende meteen 2 doosjes af en ben er thuis mee aan de slag gegaan. Één van de gerechten die ik maakte is deze salade met bosbessen en feta. De zoute smaak van de feta combineert goed met de zoete smaak van de bosbessen en de granaatappelpitjes waardoor er een soort smaakexplosie ontstaat bij iedere hap. Ook lekker met aardbeien en avocado.

Ingrediënten salade met bosbessen en feta voor 2 personen

150 gram couscous
150 ml groentebouillon of kokend water
150 gram bosbessen
125 gram granaatappelpitjes
200 gram feta
Een paar takjes munt
1 citroen
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Doe de couscous in een kom of schaal. Voeg een scheutje olijfolie aan de couscous toe en meng goed met een vork. Breng de groentebouillon of het water aan de kook. Giet de groentebouillon of het water over de couscous en dek af met een pannendeksel of theedoek. Laat de couscous ongeveer 5 minuten staan.

Maak de couscouskorrels los met een vork. Voeg het sap van een halve citroen, peper en zout toe aan de couscous en meng alles goed met elkaar. Hak de blaadjes munt fijn en verkruimel de feta. Doe de feta, munt, bosbessen en granaatappelpitjes bij de couscous en meng met elkaar. Maak de salade af met een beetje peper en zout. De salade met bosbessen en feta is het lekkerst als hij meteen na het maken opgegeten wordt.

De salade met bosbessen en feta is lekker als lunch of als licht en makkelijke avondmaaltijd. Ook lekker om mee te nemen als je onderweg bent of tijdens een nachtdienst.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *