|
|

Ingrediënten saag paneer voor 4 personen
450 gram paneer (Indiase kaas, te koop bij o.a. de appie en de Jumbo)
400 gram spinazie
1 chilipeper
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
2 theelepels geraspte gember
400 ml gepelde tomaten
150 ml yoghurt
2 eetlepels garam masala
1 theelepel tamarinde
Het sap van een halve citroen
Olie om in te baken
Eventueel een paar takjes koriander
Peper en zout
Pers 1 teen knoflook en snijd de paneer in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan. Doe de knoflook bij de olie en fruit tot het begint te geuren. Leg de paneer in de pan en bak aan beide kanten bruin. Haal de paneer uit de pan en zet apart.
Versnipper de ui en de chilipeper en pers de overige teentjes knoflook. Verhit een beetje olie in dezelfde pan als waar je de kaas in hebt gebakken. Voeg de ui, de chilipeper en de knoflook toe en bak tot het glazig wordt. Voeg de gember, de tamarinde en de garam masala toe en roer alles door elkaar.
Doe de spinazie in de pan en bak tot het geslonken is. Schep het af en toe even door. Doe de gepelde tomaten en de yoghurt bij de spinazie en roer alles door elkaar heen. Maak met de spatel en gepelde tomaten iets kleiner en maak af met een beetje peper en zout.
Doe de paneer en het citroensap in de pan en schep alles door elkaar. Laat de inhoud van de pan even pruttelen zodat de paneer de smaken van de rest op kan nemen.
Bestrooi de saag paneer met koriander en serveer met rijst en/of naan.
Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


