Recept: Roggebrood hapjes met roquefort en vijgen

 

roggebrood hapjesIk koop regelmatig hapjes gemaakt van roggebrood gevuld met een soort mengsel van oude kaas. Als ik begin met het eten van deze hapjes ben ik niet meer te stoppen. Het hele doosje moet leeg. Toen ik laatst na het koken van de avondmaaltijd een beetje roquefort over had, besloot ik zelf roggebrood hapjes te maken. Zoals ik al eerder vertelde ben ik gek op de combinatie van hartig en zoet. Om die reden koos ik ervoor om vijgenconfituur te gebruiken als ingrediënt van dit hapje. De zoete smaak van vijgen past goed bij het pittige van de roquefort en het droge van het roggebrood. De roggebrood hapjes zijn simpel om te maken en door hun eenvoud snel klaar. Een smaakbommetje in een handomdraai!

Ingrediënten voor 12 roggebroodhapjes met roquefort en vijgen

4 plakken roggebrood
150 gram roquefort
100 gram vijgenconfituur

Laat de roquefort op kamertemperatuur komen. Leg de 4 plakken roggebrood naast elkaar. Besmeer elke plak met een laagje vijgenconfituur. Doe de roquefort in een schaaltje en prak het met een vork fijn. De roquefort wordt zo beter smeerbaar. Besmeer 2 van de plakken roggebrood met een laagje van ongeveer 1,5 centimeter roquefort. Doe wel voorzichtig zodat de vijgenconfituur er niet aan de zijkant uit loopt. Leg de 2 andere plakken roggebrood met de vijgenconfituur naar beneden op de roquefort.

Wikkel de gevulde plakken roggebrood strak in huishoudfolie. Druk de vulling aan de zijkant goed aan en doe de roggebrood hapjes in de vriezer. Laat de plakken roggebrood daar ongeveer 2 á 3 uur liggen. Laat de plakken roggebrood een kwartiertje ontdooien als je ze uit de vriezer haalt. Snijd de plakken roggebrood in 6 stukken. Omdat de vulling (half)bevroren is gaat het snijden een stuk makkelijker en druk je de hapjes niet plat. Laat de roggebrood hapjes ontdooien en serveer op een mooie schaal.

Een makkelijk maar lekker hapje waar je zeker de show mee steelt. Afgezien van de tijd in de vriezer zijn de hapjes in 10 minuten klaar. En had ik al verteld dat ze onwijs lekker zijn?

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *