Recept: Ravioli met spinazie, ricotta en salieboter

 

Ravioli met spinazie, ricotta en salieboterGister hebben we voor het eerst zelf pasta gemaakt. Ravioli met spinazie, ricotta en salieboter welteverstaan. Hoewel het mij altijd erg ingewikkeld leek valt de moeilijkheidsgraad eigenlijk best mee. Het deeg moet gekneed worden, de vulling moet worden gemaakt en je moet even stoeien met de pastamolen. Het kost wel even tijd. Maar als je tijd en zin hebt om in de keuken te staan is het maken van deze ravioli met spinazie, ricotta en salieboter een leuk karweitje. We leerden deze ravioli maken tijdens een kookworkshop in Toscane afgelopen zomer. We logeerden bij agriturismo Diacerroni (op de locatie Pelagaccio) midden in de Toscaanse heuvels. Als je ooit Toscane wilt ontdekken vanaf een unieke plek moet je zeker even op de link klikken. Ik blijf de authentieke Italiaanse keuken fantastisch vinden. Eenvoudige ingrediënten die met liefde worden behandeld. En dat proef je terug in de smaak. Deze ravioli met spinazie, ricotta en salieboter is hier een typisch voorbeeld van. Niet moeilijk om te maken, weinig ingrediënten maar zooo lekker! Bijna zonde om het niet een keer te proberen.

Ingrediënten ravioli met spinazie, ricotta en salieboter

 

Voor het pastadeeg

200 gram bloem + extra bloem om het aanrecht te bestuiven
2 eieren
Een snufje zout

Voor de vulling

600 gram verse spinazie
200 gram ricotta
2 eieren
100 gram Parmezaanse kaas
10 blaadjes verse salie
75 gram roomboter
Peper en zout

Zeef de bloem voor het pastadeeg. Voeg een beetje zout toe en vorm een bergje op het aanrecht. Maak een kuiltje in het midden van de berg. Breek de eieren in het kuiltje. Meng met je vingers beetje bij beetje de bloem door het ei en kneed in 10 minuten tot een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te zacht is en een beetje water als het deeg te droog is. Vorm een bal van het deeg en wikkel het losjes in een theedoek. Laat het deeg een kwartier rusten.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en doe de spinazie erbij. Kook de spinazieblaadjes in 5 minuten gaar. Laat de spinazie goed uitlekken en hak het daarna fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de ricotta, spinazie, eieren, en 2 eetlepels Parmezaanse kaas in een grote schaal of kom. Meng alle ingrediënten goed met elkaar.

Bestuif het aanrecht met bloem. Leg het pastadeeg in de bloem en rol het voorzichtig uit met een deegroller. Maak met een pastamachine lange dunne plakken van het deeg. Leg een plak deeg op het aanrecht. Leg met regelmatige afstanden bolletjes vulling op het deeg. Leg een ander plak deeg voorzichtig bovenop de vulling. Steek met een vormpje ravioli rondjes uit het deeg. Druk de randjes goed aan. Kook de ravioli in ruim kokend water met een beetje zout in 10 minuten gaar.

Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de saliebladeren en een beetje peper aan de boter toe en bak ze goudbruin. Leg per persoon 3 of 4 ravioli’s op een bordje. Giet de salieboter over de ravioli heen. Leg een paar knapperige stukjes salie op de ravioli. Bestrooi de ravioli met spinazie, ricotta en salieboter met Parmezaanse kaas en maak af met versgemalen peper.

De ravioli met spinazie, ricotta en salieboter is lekker als voor- of hoofdgerecht. Lekker in combinatie met een ijskoude verdicchio.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *