Recept: Pastinaakfrietjes

 

PastinaakfrietjesDit is het simpelste recept dat ik ooit gemaakt heb. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig en het enige wat je moet doen is de pastinaak klaarmaken en daarna in de oven schuiven. De pastinaakfrietjes zullen nooit zo krokant worden als de friet die gemaakt is van aardappel, maar zijn wel vol en rijk van smaak. Dat iets wat zo simpel is, zo lekker kan zijn! Ik maakte de pastinaakfrietjes in combinatie met krokante kipstukjes en perenmoes. De klassieke “kip, patat en appelmoes” maar dan net even anders. De pastinaakfrietjes zijn de gezonde versie van de aardappelfriet die we allemaal kennen. Afgezien van de olie waar de pastinaakfrietjes mee zijn besprenkeld komen er geen andere vetten bij kijken. Ideaal als je minder vet probeert te eten. Lekker met een beetje grof zeezout en versgemalen peper.

Ingrediënten pastinaakfrietjes voor 2 personen

3 pastinaken
Peper & zout
Een scheutje olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de brede uiteindes van de pastinaken af. Schil de pastinaken van boven naar beneden. Snijd de pastinaken in de breedte in 3 stukken. Snijd de stukken in staafjes zodat je “frietjes” krijgt. Doe de pastinaakfrietjes in een grote schaal of kom. Doe een scheutje olijfolie en een beetje peper en zout bij de pastinaak. Hussel alles goed door elkaar. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de pastinaakfrietjes naast elkaar op de bakplaat. Schuif de pastinaakfrietjes in de oven en bak ze in 20-30 minuten gaar. Serveer de pastinaakfrietjes direct als ze uit de oven komen.

De pastinaakfrietjes zijn extra lekker met een beetje truffelmayonaise. Die kun je tegenwoordig overal in de supermarkt kopen of zelf maken met een goede truffel tapenade of -olie. Lekker bij kip, kalfsvlees of gerechten met kaas. Denk bijvoorbeeld eens aan een gevuld kippetje uit de oven met pastinaakfrietjes. Het water loopt me nu al in de mond!

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *