Recept: Pasta pesto

 

pasta pestoSoms heb ik wel zin om lekker te eten maar geen zin om uitgebreid te koken. Dit recept is daar de ideale oplossing voor. De titel zegt het al. Pasta met pesto. That’s it. Klinkt een beetje saai maar het is heel erg lekker. De pure smaken van de Italiaanse keuken ten voeten uit. Wel de pesto zelf maken natuurlijk. Maar zelfs dit is zo gepiept. Deze variant is vegetarisch, maar mocht je toch graag vlees willen in de pasta kies dan voor in bouillon gepocheerde kip. Een goede maaltijd als bodem voor het sporten of na een dag hard werken. Drink er een goed, welverdiend glas rode wijn bij of ga voor een glas water met wat citroen en basilicum.

Ingrediënten pasta pesto

Linguine (platte spaghetti)
Basilicum
Parmezaanse kaas
Een handje pijnboompitten
Knoflook
Citroen
Olijfolie
Rucola

Zet een pan water met olijfolie, peper en zout op het fornuis. Maak de pesto. Doe de basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, citroen en olijfolie in de keukenmachine. Een vijzel kan eventueel ook. Proef steeds of de smaken kloppen en voeg beetje bij beetje extra ingrediënten toe. Klik hier voor een uitgebreider recept voor de pesto.

Doe, als het water kookt, de linguine in de pan. Kook de linguine tot hij gaar is. Linguine is iets dikker dan spaghetti. Het duurt dus ook iets langer voordat het gaar is. Giet de pasta als hij gaar is af in een vergiet. Doe de uitgelekte pasta terug in de (lege) pan en roer 2 flinke eetlepels van de pesto door de pasta. De pasta moet in zijn geheel lichtgroen zijn.

Leg een beetje rucola in een diep bord. Leg hier met een tang (of opscheplepel) de pasta bovenop. Knijp een beetje citroensap boven de pasta uit. Rasp naar smaak wat Parmezaanse kaas boven het bord.

Ik vind het zelf altijd lekker om naast de pasta pesto een salade te eten. Zo krijg je toch nog wat groente binnen tijdens het avondeten. Wij aten bij de pasta een tomatensalsa met geitenkaas.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *