Recept: Pasta met courgettepesto en tallegio

 

Pasta met courgettepesto en tallegioToen ik zag dat ze bij de supermarkt trofi pasta verkopen, heb ik het meteen gekocht. Soms gebeuren die dingen. Dan heb ik opeens allemaal ingrediënten in huis die ik eigenlijk helemaal niet nodig heb. Maar leuk zijn ze wel. Meestal ga ik er dan gewoon maar mee aan de slag en zie ik wel wat eruit komt. Deze pasta met courgettepesto en tallegio heb ik in een restaurant in Italië op de kaart zien staan. Ik heb het gerecht toen niet bestelt, maar het is me wel nog steeds bijgebleven. Ik heb geen flauw idee of dit gerecht er ook maar een beetje op lijkt. Het maakt me ook eigenlijk niet zoveel uit, want lekker is het wel. Trofi pasta komt uit de streek Ligurië en lijkt een beetje op kreukelige wormpjes. Ideaal om te gebruiken in de oven. Als je geen trofi kunt vinden kun je natuurlijk ook gewoon penne, fusilli of eigenlijk elke pasta die je lekker vindt gebruiken. Mocht de tallegio ook niet te krijgen zijn kun je deze ook vervangen door mozzarella. De pasta met courgettepesto en tallegio is ideaal om voor de te schotelen aan moeilijke eters. Omdat de courgette onherkenbaar is zijn ze makkelijk te foppen. Aan de smaak zal het in ieder geval niet liggen! De pasta met courgettepesto en tallegio is een makkelijke en vegetarisch gerecht met veel smaak. 

Ingrediënten pasta met courgettepesto en tallegio voor 4 personen

500 gram droge trofi of penne
300 gram tallegio
150 gram Parmezaanse kaas
2 courgettes
1 teen knoflok
1 sjalot
Een eetlepel citroensap
Een eetlepel gedroogde oregano
Een scheutje olijfolie om in te bakken
Peper en zout

Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Voeg een scheutje olijfolie en een beetje zout aan het water toe. Doe de pasta bij het water en kook tot het gaar is. Giet de pasta af en zet apart.

Snijd de courgettes in blokjes en versnipper de sjalot. Pers het teentje knoflook. Verhit een beetje olijfolie in een koeken- of hapjespan. Doe de knoflook en sjalot in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de courgette en een eetlepel oregano toe. Roer de courgette, knoflook, sjalot en oregano door elkaar. Bak tot de courgette goudbruin ziet. Maak af met peper en zout.

De de inhoud van de pan in een keukenmachine. Laat de pan staan deze heb je straks nog nodig. Snijd de parmezaanse kaas in kleine blokjes en doe dit bij de courgette in de keukenmachine. Maak af met een eetlepel citroensap. Zet de keukenmachine aan en meng tot een gladde pesto. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tallegio in kleine blokjes. Doe de pasta in de pan waar de courgette net in is gebakken. Giet de courgettepesto over de pasta en roer alles goed door elkaar. Doe de helft van de tallegio door de pasta. Laat de kaas, al roerend smelten. Doe de pasta met courgettepesto en tallegio in een ovenschaal. Strooi de overgebleven blokjes tallegio over de pasta heen. Zet de ovenschaal in de oven en bak in 15 tot 20 minuten gaar. De pasta is klaar als de kaas bovenop gesmolten is. Strooi voor serveren een beetje peper over de pasta met courgettepesto en tallegio. Lekker met een beetje rucola.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *