Recept: Kruidige aardappelkussentjes

 

aardappelkussentjesZoals ik eerder al schreef zijn wij geen fan van aardappels hier. Vroeger kreeg ik bijna elke dag gekookte aardappels met groenten. En laten gekookte aardappels nou net hetgeen zijn wat ik echt niet lekker vindt. Toen ik op mezelf ging wonen heb ik jarenlang geen aardappel mee aangeraakt. Nou ja.. oke, een patatje ging er dan soms nog wel in. Om toch vrienden te blijven met het meest gegeten product in Nederland ben ik gaan experimenteren met aardappels. Ik maakte al eerder de hasselback aardappel en gister heb ik kruidige aardappelkussentjes gemaakt. Een kussentje met een krokante buitenkant en een fluweelzachte binnenkant. Een beetje het “pomme duchesse”  idee.

Ingrediënten kruidige aardappelkussentjes

Vastkokende aardappels
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
Een theelepel gedroogde oregano
Een theelepel gedroogde dille
1 eetlepel bloem
Een bosje platte peterselie
Een klontje roomboter
Peper en zout

Zet een pan water met een beetje zout op het vuur. Schil de aardappels en doe deze heel in de pan met water. Kook de aardappels tot ze gaar zijn. Versnipper de sjalotjes. Fruit de sjalotjes in een beetje boter. Haal de sjalotjes uit de pan en laat ze even afkoelen. Giet de aardappels af en laat ze even afkoelen. Rasp de aardappels fijn. Doe de aardappelrasp in een schaal of kom. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Doe de sjalotjes, gedroogde oregano, gedroogde dille en knoflook bij de geraspte aardappel. Voeg een eetlepel bloem toe en meng alles even goed met elkaar. Maak af met nog een beetje peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenrooster met wat bakpapier. Rol kleine balletjes of canelles van het aardappelmengsel. Leg de aardappelkussentjes op het bakpapier. Smeer de bovenkant van de aardappelkussentjes in met een beetje boter. Zo worden de buitenkant knapperig. Bak de kruidige aardappelkussentjes ongeveer 20 minuten in de oven. Laat de kruidige aardappelkussentjes nog even staan voordat je ze serveert. Zo komen er geen deuken in de kussentjes en kan het buitenlaagje nog even drogen.

Pin It

2 thoughts on “Recept: Kruidige aardappelkussentjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *