|
|

Ingrediënten Indiase curry met zoete aardappel en rode linzen voor 4 personen
2 zoete aardappels
1 middelgrote ui
1 chilipeper
2 tomaten
200 gram rode linzen
100 gram bladspinazie
500 ml groentebouillon
1 eetlepel olie om in te bakken
2 eetlepel garam masala
1 eetlepel kurkuma
Peper en zout
Snijd de chilipeper verticaal doormidden en verwijder de zaadjes. Houd je van pittig? Laat dan de zaadjes zitten. Versnipper de ui en de chilipeper. Schil de zoete aardappels. Snijd de zoete aardappels en tomaten in blokjes.
Smelt de boter in een braadpan. Doe de garam masala en de kurkuma bij de boter en bak tot het begint te geuren.
Doe de ui en de chilipeper bij de kruiden en bak tot het glazig ziet. Voeg de tomaat en de linzen toe en roer alles door elkaar. Bak een paar minuten mee. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Doe de zoete aardappel in de pan en laat pruttelen tot de aardappel zacht is. Roer de spinazie door de curry en maak af met peper en zout.
Serveer de Indiase curry met zoete aardappel en rode linzen in combinatie met naanbrood of papadums.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


Kan je dit recept na het maken in de koelkast of vriezer bewaren? Zo ja, hoe lang?
Wel lekker hoor. Duurde een beetje lang voordat de zoete aardappelen gaar waren. Vraag me daarom af of ze niet beter tegelijk met de linzen erin konden. Vult idd goed!