Recept: Hartige tompoezen met artisjokken en geitenkaas

 

Hartige tompoezen met artisjokken en geitenkaasZoals ik eerder al vertelde ben ik niet zo een zoetekauw. Ik bestel meestal een kaasplankje in plaats van een dessert en ik eet zelden een gebakje. Je kunt me voor een hartig gerechtje wakker maken. Ik ben gek op kaas, vlees, vis, brood en kruidigheid. En op hapjes. Ik combineer deze 2 dan ook graag. Zo maakte ik bijvoorbeeld eerder al blini’s met gerookte zalm, kaasvlinders en pangsit goreng. Afgelopen week maakte ik deze tompoezen met artisjokken en geitenkaas. Deze hartige gebakjes hebben wel het smeuïge van het originele taartje maar zijn tegelijkertijd lekker hartig. Lekker bij een high tea of als onderdeel van de hapjestafel.

Ingrediënten voor 6 hartige tompoezen met artisjokken en geitenkaas

3 plakjes bladerdeeg op basis van roomboter
400 gram artisjokharten (ik gebruikte ze uit blik)
1 theelepel karwijzaad
2 eieren
200 gram zachte geitenkaas
Een beetje olie om in te bakken
Peper uit de molen
Grof zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden. Kluts de eieren los. Smeer de plakjes bladerdeeg in met een laagje ei. Bestrooi elk plakje bladerdeeg met een beetje karwijzaad en snufje zeezout. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop. Schuif de bakplaat in de oven en bak de bladerdeeg in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Laat de artisjokharten goed uitlekken. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de artisjokharten in 5 minuten gaar. Doe de artisjokharten samen met de geitenkaas in de blender en meng tot een egale massa. Proef het geitenkaasmassa en maak het op smaak met peper uit de molen en zeezout.

Snijd de inmiddels bolle plakjes bladerdeeg open. Doe het geitenkaasmengsel in een spuitzak. Spuit een laagje artisjok-geitenkaas op de onderkant van het bladerdeeg. Leg de bovenkant van het bladerdeeg er bovenop.

De hartige tompoezen met artisjokken en geitenkaas zijn lekker als onderdeel van een high tea, voorgerecht of als hapje op de borreltafel.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *