Recept: Gevulde portobello’s met couscous en geitenkaas

 

Gevulde portobello met couscous en geitenkaasDe gevulde portobello is een geliefd voor- en bijgerecht. Ik eet de gevulde paddenstoelen regelmatig in restaurants of bij dinertjes thuis. Ik vind het lekker als er verschillende structuren in een gerecht zitten. Dit is bij de klassieke gevulde portobello vaak niet het geval. Vaak wordt er gecombineerd met spinazie, geitenkaas en tomaat; allemaal zachte ingrediënten. Om hier afwisseling in te brengen gebruikte ik couscous en pijnboompitten. Het resultaat was een vegetarisch voorgerechtje met een lekkere bite.

Ingrediënten 4 gevulde portobello’s met couscous en geitenkaas

4 portobello’s
100 gram couscous
100 ml groenten- of kippenbouillon
1 ui
1 middelgrote tomaten
125 gram zachte geitenkaas
10 blaadjes munt
Een handje geroosterde pijnboompitten

Breng de bouillon aan de kook. Doe de couscous in een schaal of kom. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de couscous en meng met een vork totdat alle korrels een beetje glimmen. Giet de kokende bouillon over de couscous en dek af met een theedoek. Laat de couscous 5 minuten gaar worden.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zien. Versnipper de ui en snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de ui en de tomaat in de koekenpan en bak tot ze gaar zijn. Maak de couscous los met een vork. Voeg de zachte geitenkaas, tomaat en ui toe aan de couscous. Meng de ingrediënten goed met elkaar. Hak de munt fijn en voeg samen met de pijnboompitjes toe aan de couscous. Roer alles goed door elkaar. Maak af met peper en zout.

Vul de portobello’s met het couscousmengsel. Er moet een flinke kop op de portobello’s zitten. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de portobello’s op. Schuif de gevulde portobello’s met couscous en geitenkaas in de oven en bak ze in 15 tot 20 minuten gaar.

De gevulde portobello’s met couscous en geitenkaas zijn een lekker vegetarisch voor- of bijgerecht. Ook lekker met spinazie en walnoten.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *