Gevulde pastaschelpen met ricotta en courgette

Recept: Gevulde pastaschelpen met ricotta en courgette (conchiglioni)

 

Gevulde pastaschelpen met ricotta en courgetteHebben jullie ook zo genoten van het weekend? Ben je op pad geweest? Of ben je lekker rustig thuis gebleven. Mijn weekend was ontzettend leuk en vooral gezellig. Hij stond bol van etentjes, borrels en een ontzettend lekkere lunch. Donderdag vertel ik jullie er meer over in het dagboek voor een bourgondiër. Na zo’n weekend is het weer even tijd om normaal te doen. Even wat gezonder, en omdat het maandag is, vegetarisch avondeten. Deze gevulde pastaschelpen met ricotta en courgette bijvoorbeeld. Grote pastaschelpen gevuld met een fris ricottamengsel in een zelfgemaakte tomatensaus. Makkelijk om te maken, ontzettend lekker en boordevol vitamines. Een fijn gerecht voor op een maandagavond. Lekker met verse rucola en brood om mee te dippen in de overgebleven saus. Zo wil ik elke dag wel “rustiger” aan doen!



Ingrediënten gevulde pastaschelpen met ricotta en courgette voor 4 personen

300 gram conchiglioni rigati (pastaschelpen)
1 courgette
1 citroen
ongeveer 15 blaadjes basilicum
750 gram tomatenblokjes
1 sjalot
2 tenen knoflook
Een paar takjes tijm
Een paar takjes oregano
100 gram Parmezaanse kaas
250 gram ricotta
Een eetlepel roomboter
Een scheutje droge witte wijn
Een handje rucola
Peper en zout

Gevulde pastaschelpen met ricotta en ocurgette

Begin met het maken van de pastasaus. Versnipper de sjalot en pers de tenen knoflook. Smelt de boter in een steelpan. Fruit de ui en de knoflook tot het glazig ziet. Blus af met een scheutje droge witte wijn. Voeg de tomatenblokjes toe en laat warm worden. Verwijder de blaadjes van de takjes tijm en hak de oregano fijn. Doe de kruiden bij de saus. Laat de saus een half uurtje pruttelen op laag vuur.

Breng een pan met water, een scheut olijfolie en een snuf zout aan de kook. Doe de pastaschelpen in de pan en kook tot ze net aan gaar zijn.

Snijd de courgette in blokjes. Rasp de schil van de citroen en hak de basilicum fijn. Doe de courgette, de geraspte citroenschil, de ricotta, de basilicum en een beetje peper en zout in een grote schaal of kom. Voeg het sap van de citroen toe en proef of het ricottamengsel op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Giet de rode pastasaus in een ovenschaal. Vul de afgekoelde pastaschelpen met het ricottamengsel en leg ze naast elkaar in de saus.

Rasp de Parmezaanse kaas. Bedek de gevulde pastaschelpen met ricotta en courgette met Parmezaanse kaas. Maak af met peper en zout.

Zet de ovenschaal in de oven en bak de gevulde pastaschelpen met ricotta en courgette in 15 minuten gaar. Serveer de gevulde pastaschelpen met ricotta en courgette met rucola.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *