Recept: Gestoofde prei met walnoten en honing

 

Gestoofd prei met walnoten en honingAls ik ga bedenken wat ik wil eten ’s avonds komt ik altijd uit op een soort drieluik. Ik bedenk welk vlees ik wil, welke groente ik klaar ga maken en welke vorm van koolhydraten ik wil gebruiken. Klinkt als het oer-Hollandse avg’tje hoor ik je denken. Maar dat ligt toch even anders. De Hollandse pot is niks voor mij. Ik vind veel Hollandse gerechten zelfs niet zo lekker. Daarom probeer ik het Hollandse eten altijd een twist te geven. Zo ook deze gestoofde prei. Doordat de prei gestoofd is in gevogeltefond en honing krijgt hij een zoete en kruidige smaak. De gestoofde prei met walnoten en honing is lekker in combinatie met allerlei soorten vlees en stoofpotjes.

Ingrediënten gestoofde prei met walnoten en honing voor 2 personen

2 preien
200 ml gevogeltefond
1 eetlepel honing
Een handje walnoten
Een paar takjes krulpeterselie
Peper en zout

Snijd de bovenste sprieten van de prei af. Haal de buitenste laag van de prei en snijd de prei in de lengte door de midden. snijd de prei ik stukken van ongeveer 6 centimeter lang.

Giet het gevogeltefond in een hapjespan. Doe de honing hij de fond en laat het smelten. Leg de stukken prei in de fond en strooi er een beetje peper en zout overheen. Zorg dat de prei bedekt is met fond. Doe de deksel op de pan. laat de prei ongeveer een kwartier stoven.

Hak de walnoten in grove stukken. Hak de peterselie fijn. Haal de stukjes prei uit de pan en leg ze op een bordje of in een schaaltje. Strooi een handje walnoten en peterselie over de prei. Maak de gestoofde prei met walnoten en honing af met een beetje peper en zout.

De gestoofde prei met walnoten en honing is lekker in combinatie met alles soorten vlees en gebakken aardappeltjes. Een smaakvol bijgerecht dat je zo op tafel zet!

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *