Vegetarische gele curry met zoete aardappel en kikkererwten

Recept: Gele curry met zoete aardappel en kikkererwten

 

Vegetarische gele curry met zoete aardappel en kikkererwtenVandaag heb ik een vegetarisch toppertje voor jullie. Deze gele curry met zoete aardappel en geroosterde kikkererwten tover je in een mum van tijd gemaakt op tafel en zit boordevol smaak. Doordat je een deel van de kikkererwten eerst een half uurtje roostert in de oven worden ze lekker knapperig. Daardoor ontstaat er een fijne afwisseling van texturen in het gerecht. Het contrast van de krokante kikkererwten met de zachte gekookte zoete aardappel zorg ervoor dat je niet eens door hebt dat er geen vlees in het gerecht zit. Serveer de gele curry met zoete aardappel en geroosterde kikkererwten in combinatie met rijst, naan en fijngehakte koriander. 




Vegetarische gele curry met zoete aardappel en kikkererwten

Ingrediënnten gele curry met zoete aardappel en geroosterde kikkererwten voor 4 personen

400 gram basmatirijst
2 uien
4 tenen knoflook
4 cm gember
1 theelepel chili
1 theelepel masala (Indiase kerrie)
1 eetlepel kurkuma
800 ml kokosmelk
1 groentebouillonblokje
400 gram kikkerwten
400 gram zoete aardappel in blokjes
2 limoenen
Een handje koriander
Eventueel een paar naanbroden

Voor de geroosterde kikkererwten

1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
400 gram kikkererwten
1 eetlepel olijfolie
Een snuf zout

Vegetarische gele curry met zoete aardappel en kikkererwten

Begin met het maken van de geroosterde kikkererwten.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng 400 gram kikkererwten met de komijn, het paprikapoeder, de olijfolie en een snuf zout. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de kikkererwten op het bakpapier en schuif de bakplaat in de oven. Rooster de kikkererwten 30 minuten. Hussel ze elke 10 minuten door elkaar zodat ze aan alle kanten knapperig worden.

Snijd de uien, de knoflook en de gember in grove stukken. Doe de 3 ingediënten bij elkaar in een hakmolentje en maal tot het heel fijn is.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Doe het uienmengsel in de pan en fruit tot het begint te geuren. Voeg de kurkuma, masala en chili toe en roer alles door elkaar. Bak 5 minuten mee zodat de geuren loskomen.

Voeg de kikkerwten toe en roer alles door elkaar. Bak de kikkerwten 5 minuten mee.

Giet de kokosmelk en 400 ml water in de pan. Voeg het bouillonblokje en de zoete aardappel toe en roer alles door elkaar. Laat de gele curry een half uurtje pruttelen.

Kook de rijst in ruim gezouten water gaar. Giet de rijst af en laat met de deksel op de pan nog even staan.

Hak de koriander fijn en snijd de limoen in stukjes. Serveer de gele curry met zoete aardappel en geroosterde kikkererwten met rijst. Bestrooi met koriander en serveer met limoen en naan.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *