Recept: Galette met paddenstoelen en sjalotjes

 

Galette met paddenstoelen en sjalotjesHoi lieve mensen. Rise and shine! Het is weer maandag. tijd om aan het werk te gaan. Hebben jullie ook zoveel zin in de werkweek? Ik eigenlijk niet. Van mij had het weekend best nog een dag langer mogen duren. Ik heb een beetje last van de wintertijd en ben daardoor mijn bed niet uit te branden. Too bad, as we speak zit ik op mijn werk. Ach.. vanavond zijn we weer een dag dichter bij het weekend. Maandag is ook nog steeds meatless monday en dus post ik vandaag een recept zonder vlees. Een galette om precies te zijn. Een galette is een soort rommelige taart. Meestal wordt hij gemaakt met fruit en zoet deeg. Ik maakte er een hartige herfsttaart van door paddenstoelen, sjalotjes en tijm te gebruiken. Een galette maken is supereasy. Kwestie van het deeg uitrollen, een vulling maken en daarna dichtvouwen. Daarna hoef je hem alleen nog maar in de oven te schuiven en te bakken. Fluitje van een cent. Kun je daarna lekker op de bank ploffen. Zet hem op vandaag!




Ingrediënten galette met paddenstoelen en sjalot voor 2 personen

Voor het deeg

400 gram bloem
200 gram roomboter
4 eetlepels water
Een snuf zout

Voor de vulling

250 gemengde paddenstoelen (ik gebruikte een mix van shiitake, oesterzwammen en nameco)
2 tenen knoflook
4 sjalotjes
2 eetlepels ricotta
Een paar takjes tijm
Een scheutje olijfolie
1 ei
Peper en zout

Galette met paddenstoelen en sjalotjes

Kneed de bloem, de roomboter, het water en een snuf zout tot een deeg. Pak het deeg in vershoudfolie en leg het een half uur in de koelkast.

Snijd de sjalotjes kwarten en pers de teentjes knoflook. Hak de paddenstoelen in grove stukken.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Doe de knoflook en de sjalotjes in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de paddenstoelen, de takjes tijm en een beetje peper en zout in de pan en bak een paar minuten mee.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal het deeg uit de koelkast en leg het op een vel bakpapier. Rol het deeg uit tot een grote plak. Besmeer het midden van het deeg met ricotta. Schep het paddenstoelenmengsel op de ricotta en vouw de randen van het deeg naar binnen. Dit mag een beetje rommelig voor een rustiek effect.

Schuif de galette met paddenstoelen en ricotta in de oven en bak hem in 40 minuten gaar.

Garneer de galette met een eetlepels ricotta en een paar takjes tijm.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *