Recept: Frisse komkommersalade met dille en munt

 

Komkommersalade met dille en muntAls jullie dit lezen ben ik waarschijnlijk al aan het werk. De zomervakantie is nu echt voorbij dus de wekker ging vanmorgen weer om half 7. Dat is wel even wennen hoor. Ik ben niet zo een ochtendmens. Het is elke ochtend weer een opgave om mijn bed uit te komen en dan is half 7 wel heel vroeg. De slogan: “dan heb je nog lekker wat aan je dag” gaat voor mij niet op. Sterker nog, ik vind het enorm vervelend als mensen dat tegen me zeggen. Ik heb liever iets aan mijn avond :). Nu de vakantie voorbij is hebben we besloten om ook weer iets gezonder te eten. Iets he. Want aan diëten doen we hier niet. Dus doordeweeks iets minder hapjes en borrels en iets meer salades en water met limoen. Ook lekker. Want ook als we gezonder gaan eten moet het vooral lekker zijn. Deze frisse komkommersalade met dille en munt is dan ideaal. Glutenvrij, koolhydraatarm en ontzettend fris. Lekker met vis en vers brood of met een stukje vlees en gebakken aardappels. Ook lekker bij de barbecue of als lunch. Een fijne salade die eigenlijk overal bij past. En nu ga ik mijn laatste borrel nemen!
Ingrediënten frisse komkommersalade met dille en munt voor 4 personen

2 komkommers
1 rode ui
1 teen knoflook
1/2 citroen
125 ml Griekse yoghurt
Een paar takjes dille
Een paar blaadjes munt
Een handje rucola
Peper en zout

Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes en de rode ui in halve ringen. Pers de knoflookteen. Hak de munt en de dille fijn.

Meng de yoghurt met de knoflook, de dille, de munt, het sap van een halve citroen en een beetje peper en zout.

Meng de komkommer, de rode ui en de rucola met het yoghurtmengsel. Zet de frisse komkommersalade met dille en munt een uur in de koelkast. Maak af met peper uit de molen en garneer met takjes dille en blaadjes munt.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *